Διπλό φονικό Λευκωσίας: Ποια στοιχεία θα «δείξουν» τον μανιακό δολοφόνο

"Κλειδί" στην υπόθεση ο 15χρονος γιος του ζευγαριού

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες των αρχών, για το διπλό φονικό, στο Στρόβολο της  Λευκωσίας. Σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως, στις σορούς των θυμάτων διενεργήθηκε και  δεύτερη  νεκροψία – νεκροτομή.

Όπως τονίζει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων «τα στοιχεία τα οποία θα μας δώσουν την ταυτότητα του δολοφόνου είναι κυρίως στοιχεία τα οποία αφορούν την ταυτοποίησή του, γενετικά στοιχεία που είτε μπορούμε να βρούμε πάνω στα θύματα, στο όργανο το οποίο χρησιμοποιήθηκε, εάν και εφόσον βέβαια ανευρεθεί το όργανο και φυσικά γενετικά ή άλλα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, που θα βρεθούνε στο χώρο».  

Κλειδί στην υπόθεση παραμένει ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού, ο οποίος αρχικά είχε κάνει λόγο για δύο κουκουλοφόρους, που εισέβαλαν στο σπίτι και κατακρεούργησαν τους γονείς του, αφήνοντας εκείνον να ζήσει. Με την μαρτυρία του όμως να παρουσιάζει αντιφάσεις και μην επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα της αστυνομίας, ομάδα ψυχολόγων ανέλαβε να διαπιστώσει εάν το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, παρουσιάζοντας μια άλλη εικόνα από την πραγματική.

«Η ώρα θανάτου προφανώς μπορεί να συνδυαστεί με μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στην όλη πράξη και από κει και πέρα είτε να τονίσει ένα άλλοθι που υπάρχει , είτε να αποδυναμώσει ένα τέτοιο ισχυρισμό» υποστηρίζει ο κ. Λέων.

Η κατάθεση του έφηβου αγοριού,  είναι εκείνη που θα διαφωτίσει όλα τα σκοτεινά σημεία αυτής της υπόθεσης, καθώς είναι και ο μοναδικός που είδε τι - στ' αλήθεια- συνέβη  τη μοιραία νύχτα. Εν τω μεταξύ, οι ανακριτές περιμένουν να στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, σχετικά με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το σπίτι. Στη συνέχεια θα τα αντιπαραβάλουν, με τα όσα δήλωσε μετά τον φόνο, το παιδί.

Πότε θα καταθέσει ο 15χρονος

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star στη Λευκωσία, Λάμπρος Δεμερτζής, αυτό που είπε ο αρχηγός της αστυνομίας είναι ότι πρέπει πρώτα να τελειώσει η νεκροψία – νεκροτομή, έτσι ώστε να έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να φτάσουν στη λύση αυτής της εγκληματικής ενέργειας και στη συνέχεια να καταθέσει παρουσία ψυχολόγων ο 15χρονος.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star...