Μια γυναίκα ο χειρότερος εφιάλτης του Ερντογάν: Η Θεσσαλονικιά εθνικίστρια Μεράλ Ακσενέρ διεκδικεί ελληνικά νησιά

Θα συμμετάσχει με το κόμμα της στις εκλογές;

Μία γυναίκα αποδεικνύεται ο χειρότερος εφιάλτης του Ερντογάν. Είναι η Μεράλ Ακσενέρ.

Μπορεί στη τελευταία δημοσκόπηση ο Ερντογάν να παίρνει 55,6 % , ο χειρότερος εφιάλτης του όμως έχει όνομα: Μεράλ Ακσενέρ.  Οι γονείς της ήταν μουσουλμάνοι που ζούσαν στην Θεσσαλονίκη και το 1923 με την ανταλλαγή των πληθυσμών πήγαν στην Τουρκία.

Η Μεράλ Ακσενέρ κατάγεται από μια οικογένεια που μετανάστευσε τον 15ο αιώνα από το Ντιγιάρμπακιρ στην Καβάλα.

Παρά την καταγωγή της , η «Μαρίν Λεπέν της Ανατολής» έχει εκτοξεύσει πολύ συχνά εθνικιστικές κορώνες εναντίον της Ελλάδας. Συχνά πυκνά καλεί εμμέσως πλην σαφώς σε εισβολή της Τουρκίας στο Αιγαίο:

«Εάν το μέλλον αυτής της χώρας είναι πιο ασήμαντο από το δικό σας προσωπικό μέλλον ασφαλώς θα οχυρώσουν τα 18 νησιά (του Αιγαίου) και θα σουβλίσουν αρνί κοροϊδεύοντάς σας».

Χουριέτ :  Θα συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα Ακσενέρ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ , το κόμμα της σιδηράς κυρίας της Τουρκίας ως νεότευκτο δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές. Ο τούρκος πρόεδρος όμως είναι αρκετά έξυπνος για να μην ρισκάρει. Αν την βγάλει εκτός πολιτικού στίβου εκείνη θα παίξει το ρόλο της αδικημένης και η δημοτικότητά της θα εκτοξευθεί , όπως  ακριβώς συνέβη και με τον ίδιο τον Ερντογάν στο παρελθόν. Οπότε θα βγει χαμένος.

Σύμφωνα με τη Μιλιέτ, ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για να βρεθεί απροετοίμαστη η αντιπολίτευση, να διασφαλιστεί η συμμαχία Ερντογάν και Μπαχτσελί και να λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές όσοι δεν εκλεγούν στις γενικές.

Μεράλ Ακσενέρ: Η Σιδηρά Κυρία της Τουρκίας

Η Μεράλ σπούδασε Ιστορία στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Ενώ δίδασκε εκεί , το 1994 μπήκε στο κοινοβούλιο με το κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ. Έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας. Μετά την εκδίωξη της το 1997, επέστρεψε στην πολιτικοί ως μία Λύκαινα .

Στο σπίτι είναι μία κλασσική νοικοκυρά. Απο το 1980 είναι παντρεμένη με τον Μηχανολόγο Μηχανικό Τουντζέρ Ακσενέρ . Έχουν ένα γιο τον Φατίχ. Όταν πρόκειται για τον αγώνα της δεν ακούει ούτε την οικογένειά της . Πέρσι σε μία διαμαρτυρία θύμωσε με τον σύζυγό της ο οποίος προσπάθησε να την απομακρύνει από τα οδοφράγματα.

Επιθέσεις για την προσωπική της ζωή

Τα ΜΜΕ  της επιτίθενται με λύσσα άλλωστε ελέγχονται από τον Ερντογάν . Έχει δεχτεί απειλές για την ζωή της όμως εκείνη δεν κάνει πίσω. Δεν έχει επίτηδες διαβατήριο για να μην νομίζουν οι πολιτικοί της εχθροί ότι θα το σκάσει.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top