Αυστραλία: Μεγάλες φωτιές κυκλώνουν το Σίδνεϊ

Στη Μινεσσότα και τη Νέα Υόρκη σφοδρές χιονοθύελλες παραλύουν τα πάντα

Στην Αυστραλία οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν καταστροφικές πυρκαγιές. Την ίδια ώρα, χιόνια και ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες.

Στο Αρκάνσω ο Τζόσουα Κόλμαν ξεκίνησε να τραβά βίντεο την ώρα που ανεμοστρόβιλος κτυπούσε τον αυτοκινητόδρομο στον οποίο βρισκόταν παγιδεύοντας τους οδηγούς.

Στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα οι κορμοί δέντρων και κλαδιά πέφτουν στη μέση του δρόμου. Ένα λευκό φορτηγό αναποδογυρίζει. Σπίτια και αυτοκίνητα καταστρέφονται.

Στη Μινεσσότα και τη Νέα Υόρκη σφοδρές χιονοθύελλες παραλύουν τα πάντα. Στο Μίσιγκαν το χιόνι φτάνει τα 46 εκατοστά και 325000 καταναλωτές μένουν χωρίς ηλεκτρικό.

Αυστραλία: Μεγάλες φωτιές κυκλώνουν το Σίδνευ

Εκτός ελέγχου μαίνονται οι πυρκαγιές γύρω από το Σίντνει.500 πυροσβέστες προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο.10000 στρέμματα θαμνώδους έκτασης έχουν γίνει στάχτη.Οι φόβοι μήπως οι φωτιές φτάσουν σε πυρηνικό αντιδραστήρα και αποθήκες πυρομαχικών δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής

Ένα κοάλα φάνηκε να αντιδρά όταν οι πυροσβέστες προσπάθησαν να το σώσουν. Το χαριτωμένο ζώο έφυγε από το γιλέκο με το οποίο το τύλιξαν. Έμεινε ωστόσο κοντά στους σωτήρες του. 

Μαραθωνοδρόμος δεν άντεξε τη ζέστη

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Αυστραλία επηρέασαν όμως και τον σκοτσέζο μαραθωνοδρόμο Κάλουμ Χώκινς. Μόλις ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό στο Μαραθώνιο της Χρυσής Ακτής δεν άντεξε τους 30 βαθμούς Κελσίου παραπάτησε κι έπεσε τρεκλίζοντας στο δρόμο.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top