Σεμινάριο εξορκισμού στη Ρώμη μέσω κινητού τηλεφώνου

Σχεδόν 200 επίδοξοι εξορκιστές συγκεντρώθηκαν για μια εβδομαδιαία πορεία εξόντωσης των δαιμόνων

Σχεδόν 200 επίδοξοι εξορκιστές συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη τη Δευτέρα, για μια εβδομαδιαία πορεία εξόντωσης των δαιμόνων. Ο εξορκισμός μπορεί να είναι μία πρακτική που προέρχεται από αρχαιοτάτων χρόνων. Ωστόσο, πλέον, λαμβάνει μία νέα υπερσύγχρονη μορφή εξόντωσης των δαιμόνων δια… κινητού τηλεφώνου! Σωστά διαβάσατε! Η ζήτηση, μάλιστα, της εφαρμογής αυτής αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τελευταία.

Οι συμμετέχοντες, πολλοί από αυτούς ιερείς, θα παρακολουθήσουν διαλέξεις και συζητήσεις  σχετικά με μια σειρά θεμάτων, όπως η μαγεία στην Αφρική, πώς να ξεχωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στις νοητικές ασθένειες και στις ψυχικές ασθένειες που οφείλονται σε δαίμονες, ενώ θα διδαχθούν βήμα- βήμα τον τρόπο για την εκδίωξη των δαιμόνων.

Πρώτος μίλησε ο Καρδινάλιος της Αλβανίας Ernest Simoni,  ο οποίος ανέπτυξε το πώς μπορεί να γίνει εξορκισμός διά κινητού τηλεφώνου. «Με καλούν στο τηλέφωνο και μιλάμε. Έτσι γίνεται», είπε ο 89χρονος στο Reuters, διασαφηνίζοντας ότι διαβάζει τις προσευχές του εξορκισμού στο τηλέφωνο.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αξιωματούχοι της καθολικής εκκλησίας υποστηρίζουν ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ατόμων που κατέχονται από δαίμονες. «Ο αριθμός των εξορκισμών έχει αυξηθεί σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια, καθώς τα αιτήματα για εξορκισμούς έχουν αυξηθεί», δήλωσε ο καθηγητής Giuseppe Ferrari, διοργανωτής του σεμιναρίου στη Ρώμη.

Ο πατέρας Benigno Palilla, εξορκιστής της μητρόπολης του Παλέρμο, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Βατικανού τον Φεβρουάριο ότι είχε εκτελέσει περίπου 50 εξορκισμούς τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Εκτός από τους εξορκιστές, θεολόγοι, ψυχολόγοι, ιατροί, εγκληματολόγοι και ιστορικοί της Εκκλησίας θα μιλήσουν επίσης στους συμμετέχοντες στο μάθημα. Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο- ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες- θα λάβουν ένα πιστοποιητικό. Όμως, ο Ferrari  τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν τη δικαιοδοσία να διώχνουν τους δαίμονες, καθώς αυτό είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο ιερείς, με την άδεια του επισκόπου τους. Βέβαια, οι «μαθητευόμενοι» θα έχουν το δικαίωμα να παρευρεθούν σε μία τέτοια τελετή, να προσευχηθούν και να στηρίξουν τον ιερέα που κάνει τον εξορκισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top