ΗΠΑ:«Δε φεύγουμε από τη Συρία αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας»-Τραμπ: Θα λέω πιο συχνά το "αποστολή εξετελέσθη"

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, απαρίθμησε τρεις στόχους για τις ΗΠΑ - Νέα ενημέρωση: 15-04-2018 19:55

Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα στη Συρία οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από την περιοχή αν δεν πετύχουν τους στόχους τους.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, απαρίθμησε τρεις στόχους για τις ΗΠΑ: τη διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα. Την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.

Είναι ο στόχος μας «να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους» είπε.

Τραμπ: Μόνο το «αποστολή εξετελέσθη» είχατε να κοροϊδέψετε

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ τα έβαλε ξανά με τα ΜΜΕ, τα οποία σχολίασαν αρνητικά τη φράση του «αποστολή εξετελέσθη» όσον αφορά στη επέμβαση στη Συρία.

Έτσι με ένα tweet απάντησε:

«Η επιδρομή στη Συρία εκτελέστηκε τόσο άψογα, με τέτοια ακρίβεια, που ο μόνος τρόπος με τον οποίο τα Fake News ΜΜΕ μπορούσαν να τη μειώσουν ήταν με τη χρήση, από εμένα, του όρου «Αποστολή Εξετελέσθη». Ήξερα ότι θα το εκμεταλλεύονταν αλλά το αισθάνθηκα τόσο εξαιρετικό στρατιωτικό όρο, που θα έπρεπε να «επιστρέψει». Θα το χρησιμοποιώ συχνά!».