Τουρκία: 4 νεκροί από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη

Toν είχαν καταγγείλει για συμμετοχή στους γκιουλενιστές - Νέα ενημέρωση: 21:21

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Πανεπιστήμιο Osmangazi στη επαρχία του Εσκίσεχιρ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.  Το πανεπιστήμιο ανέβαλε την εξεταστική και οι καθηγητές με τους μαθητές βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ο δράστης της επίθεσης, ερευνητής του πανεπιστημίου, άνοιξε πυρ και σκότωσε τον βοηθό κοσμήτορα, τον γραμματέα της σχολής, έναν λέκτορα και ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον Ντόγουκαν Μπαγιάρ, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Οσμανγκαζί.

Ο Μπαγιάρ φαίνεται να εκτέλεσε με μεγάλη ψυχρότητα τους τέσσερις συναδέλφους του, που ήταν επίσης μέλη του ερευνητικού προσωπικού.

Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ τα κίνητρά του δεν έχουν προς το παρόν αποσαφηνιστεί.

Πώς έγινε η επίθεση

Το επεισόδιο έγινε στις 15.00 στο τμήμα παιδαγωγικών όταν ο ερευνητής Βολκάν Μπαγιάρ ανέβηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, έβγαλε από τη τσέπη του πιστόλι και μπήκε στο αίθουσα σκοτώνοντας τον γραμματέα του τμήματος Φατίχ Οζμουτλού.

Στη συνέχεια μπήκε στη διπλανή αίθουσα σκοτώνοντας τον βοηθό κοσμήτορα και στη συνέχεια ανέβηκε τον τρίτο όροφο σκοτώνοντας άλλους δύο συναδέλφους τους. Προκλήθηκε μεγάλος πανικός από τους πυροβολισμούς μέχρι που έφτασε η αστυνομία και ασθενοφόρα.

Ο Βολκάν Μπαγιέρ παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία έφτασε μέχρι την πόρτα του κτιρίου μεταφέροντάς τον για ανάκριση στην αστυνομική ασφάλεια. Τα τέσσερα άτομα που πυροβόλησε ο Βολκάν Μπαγιέρ έχασαν τη ζωή τους αμέσως.

Οι πρώτες πληφορίες αναφέρουν ότι εναντίον του Βολκάν Μπαγιέρ, ο οποίος έκανε δοκτοράτο στο εν λόγω πανεπιστήριο είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον του επειδή είχε επιτεθεί φραστικά στο προσωπικό της διεύθυνσης του πανεπιστημίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Χασάν Γκιονέν στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι το πανεπιστήμιο είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον του επειδή είχε κατηγορήσει προσωπικό της διεύθυνσης ότι ήταν γκιουλενιστές. Όπως είπε, είχε διαπληκτιστεί με τον κοσμήτορα αλλά δεν τον βρήκε στο πόστο του για να τον σκοτώσει και προχώρησε σκοτώνοντας τους τέσσερις συναδέλφους του.

Πάντως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο η Αϊσέ Αϊπάι κατηγόρησε την πρυτανεία του πανεπιστημίου ότι ενώ η ίδια και άλλοι συνάδελφού της εδώ και 1.5 χρόνο κατήγγειλλαν τον Βολκάν Μπαγιάρ, η πρυτανεία τον κάλυπτε.

«Αφαίρεσαν τον φάκελο από την πρυτανεία. Τώρα ποιος θα πληρώσει για τις ζωές αυτών των τεσσάρων ανθρώπων;», διερωτήθηκε λέγοντας ότι ο δικός της σύζυγος εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο λόγω των συκοφαντιών του Βολκάν Μπαγιέρ ότι δήθεν ήταν γκιουλενιστής.

«Ο πραγματικός γκιουλενιστής ήταν ο ίδιος ο Βολκάν Μπαγιέρ», είπε η καθηγήτρια η οποία ανέφερε πως θα ήταν εκείνη το πέμπτο θύμα αν σήμερα δεν έλειπε από το πανεπιστήμιο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναφέρει ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίνεται, ενώ τονίζεται ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Ανισόρροπος ο δράστης σύμφωνα με κοσμήτορα Πανεπιστημίου 

Ανισόρροπο χαρακτήρισε τον ερευνητή του Πανεπιστημίου Οσμάνγκαζι Βολκάν Μπαγιάρ ο οποίος δολοφόνησε τέσσερις συναδέλφους του στην επαρχία Εσκίσεχιρ ο κοσμήτορας Τζεμίλ Γιουτσέλ.

Ο κοσμήτορας με βίντεο που δημοσιεύσε στον λογαριασμό του στο facebook αναφέρει ότι ο ερευνητής Βολκάν Μπαγιέρ δεν έχει τα λογικά του και είναι ένας άνθρωπος που έχει παραπονεθεί για πολλά άτομα.

«Πρώτα μπήκε στο δικό μου γραφείο, αφού δεν με βρήκε πήγε και στα άλλα γραφεία. Μάθαμε ότι 4 συνάδελφοί μας δολοφονήθηκαν. Δεν είχα πάει ακόμη στο πανεπιστήμιο, ήμουν εκτός για ένα πρόγραμμα. Ωστόσο ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε φόβο», αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top