’Άγκυρα: Στα τουρκικά ο χαιρετισμός του Πούτιν στους στρατιώτες

Ενοχλημένη η Αμερική για τη συμφωνία για τα S400

Κορυφώνεται η κόντρα Ηνωμένων Πολιτειών-Τουρκίας μετά την ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η συμφωνία με την Άγκυρα για τους S400 προχωράει και μάλιστα πιο γρήγορα από ότι είχε προγραμματιστεί.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά του Ρώσου προέδρου τράβηξαν το ενδιαφέρον κατά την επίσκεψη στην Τουρκία.

Μετά τον χαιρετισμό στα τουρκικά καθ' υποδείξη του Ταγίπ Ερντογάν, όπως προστάζει το πρωτόκολλο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανάβει φωτιές με τα S400 στο επίκεντρο.

Ούτε λόγος για ακύρωση της παραγγελίας από την Τουρκία, όπως θα ήθελε η Ουάσιγκτον. Αντιθέτως, η διαδικασία επισπεύδεται, διαμηνύει ο Ρώσος πρόεδρος.

 «Αποφασίσαμε να μικρύνουμε το χρόνο παράδοσης των S400 αυτών των πολύ αποτελεσματικών αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία», είπε ο Πούτιν.

Άμεση ήταν η απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προμηθεύσουν με F35 την Τουρκία εάν δεν παγώσει η παραγγελία για τους πυραύλους  με τη Μόσχα.

Άγνωστο εάν τέθηκε το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών

 

"Άγνωστο παραμένει εάν ο Πούτιν έθεσε παρασκηνιακά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν είπε λέξη γι'αυτό στις επίσημες δηλώσεις του. Όπως δεν είπε και για τις κυπριακές εξορύξεις αν και του το είχε ζητήσει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Όταν οι γυναίκες προτίμησαν τον Πούτιν θυμώνοντας τον Ερντογάν

 

Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος δυσανασχέτησε όταν όλες οι γυναίκες στάθηκαν δίπλα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την οικογενειακή φωτογραφία και ζήτησε από μία κυρία να μετακινηθεί προς το μέρος του.

Στο τραπέζι Πούτιν – Ερντογάν – Ροχανί

 

O πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί φτάνει στο Λευκό Παλάτι.

Ερντογάν-Πούτιν και Ροχανί κατέληξαν στη σημασία που έχει η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Πρόκειται για ακόμη μία κίνηση του Τούρκου προέδρου που εξοργίζει την Ουάσιγκτον, η οποία βρίσκεται στα μαχαίρια με την Τεχεράνη με τον Τραμπ να γκρεμίζει ό, τι είχε χτίσει ο προκάτοχός του Ομπάμα.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top