Xάος στη Γαλλία από τις απεργίες - Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς

«Αντισταθείτε, διεκδικήστε, κερδίστε» ήταν το κύριο σύνθημα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους

Η χθεσινή απεργία των σιδηροδρομικών στη Γαλλία αποδιοργάνωσε τις μεταφορές και προκάλεσε σκηνές χάους σε πολλούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Την ίδια ώρα στην διαδήλωση των απεργών στο Παρίσι όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων φοιτητές και εργαζόμενοι της  Αir France σημειώθηκαν επεισόδια.

«Αντισταθείτε, διεκδικήστε, κερδίστε» ήταν το κύριο σύνθημα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους που διαδήλωσαν χθες στο Παρίσι, την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων τους που αναμένεται να έχουν τρίμηνη διάρκεια.

Την ίδια ώρα για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση εισόδου στα πανεπιστήμια, φοιτητές από το πανεπιστήμιο Τολπιακ του Παρισιού, ψήφισαν κατάληψη διαρκείας και κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν και να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους. Στην διαδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στην  Air France.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τον σταθμό Σαν Λαζάρ, όταν κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων,  έσπασαν τα τζάμια μιας τράπεζας και πέταξαν πέτρες στους άνδρες της αστυνομίας που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Πάντως, η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα καμφθεί από τις απεργίες, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top