Τους ακύρωσαν τον γάμο, γιατί έκανε αλλαγή φύλου ο σύζυγος

Οι Φέιθ και Μπρους Βόλτα παντρεύτηκαν το 2015

Ακυρώθηκε ο γάμος τους γιατί έκανε αλλαγή φύλου ο σύζυγος

Στη Σιγκαπούρη ένα ζευγάρι κατέθεσε αγωγή μετά την ακύρωση του γάμου του από τις δημοτικές αρχές με το αιτιολογικό ότι ο σύζυγος είχε αλλάξει φύλο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος τους.

Προβαίνοντας στην ακύρωση του γάμου τον περασμένο χρόνο, οι δημοτικές αρχές της Σιγκαπούρης υποστήριξαν ότι εξαιτίας της χειρουργικής επέμβασης για αλλαγή φύλου στην οποία υποβλήθηκε ο σύζυγος, ο γάμος τους πλέον είναι μία ένωση μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, η οποία είναι παράνομη στη νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Straits Times, οι Φέιθ και Μπρους Βόλτα παντρεύτηκαν το 2015.

Στη συνέχεια όμως ο Φέιθ υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πλέον η ταυτότητά του έγραφε «θηλυκού γένους».

Έξι μήνες αργότερα η δημοτική αρχή κάλεσε το ζευγάρι για να ενημερώσει ότι ακυρώθηκε ο γάμος. Απτόητοι όμως οι σύζυγοι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου υπέβαλαν έφεση απαιτώντας να καταχωρηθεί εκ νέου ο γάμος τους στο δημοτολόγιο, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί αφιλοκερδώς τους ενάγοντες.

Η κοινωνία της Σιγκαπούρης είναι σύγχρονη από πολλές απόψεις, η στάση όμως απέναντι στην ομοφυλοφιλία παραμένει εξαιρετικά συντηρητική. Ο πρωθυπουργός Λι Χσιεν Λουνγκ έχει καταστήσει σαφές ότι η πόλη-κράτος δεν είναι έτοιμη ακόμα να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top