Ταϊλάνδη: Κλείνουν την παραλία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο - Τα εκατομμύρια των τουριστών κατέστρεψαν τον κοραλλιογενή ύφαλο

Για 4 μήνες το χρόνο θα παραμένει κλειστή

Έχουν περάσει 18 χρόνια από την προβολή της ταινίας «Η παραλία»,  με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο κόλπος Maya, όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία, θα μένει πλέον κλειστός για 4 μήνες κάθε χρόνο. Αυτό αποφασίστηκε  προκειμένου να ανακάμψει από τις περιβαλλοντικές ζημιές που προκάλεσαν εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Με τα χρόνια, εκατομμύρια τουρίστες πλημμύρισαν την παραλία στην Ταϊλάνδη, καταστρέφοντας τους κοραλλιογενείς υφάλους και τη θαλάσσια ζωή.

Οι αρμόδιοι έδωσαν εντολή ο κόλπος Maya στο νησί Phi Phi Leh να μένει κλειστός για 4 μήνες κάθε χρόνο. Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο.

Κατά μέσο όρο επισκέπτονται την παραλία περίπου 4.000 τουρίστες με τουλάχιστον 200 σκάφη την ημέρα. «Αν δεν κάνουμε κάτι σήμερα, θα είναι πολύ αργά» δήλωσε ο Thanya Netithammakum του Thailand’s National Parks and Wildlife Department.

«Είναι σαν κάποιος να εργάζεται για δεκαετίες και να μην έχει σταματήσει ποτέ. Από τον πολύ κόσμο η ομορφιά της παραλίας έχει χαθεί. Χρειαζόμαστε ένα χρονοδιάγραμμα για την παραλία», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα κλίματος Thon Thamrongnawasawat.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top