Στους δρόμους χιλιάδες συνταξιούχοι στη Γαλλία - Εξαγριωμένοι με τα μέτρα λιτότητας του Μακρόν

Στους δρόμους και οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας

Hμέρα κινητοποιήσεων σήμερα στη Γαλλία, καθώς οι χιλιάδες συνταξιούχοι κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την μείωση των συντάξεων τους.

Τα μέτρα λιτότητας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει ο Εμμανουέλ Μακρόν, επέφεραν αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των συνταξιούχων και μείωση της αγοραστικής τους δύναμης.

Με ψυχραιμία και... θεατρινίστικες κινήσεις, ο Εμμανουέλ Μακρόν εξηγεί σε μια γυναίκα συνταξιούχο γιατί πρέπει να αποδεχθεί μια νέα μείωση  στη σύνταξης της. Όλοι γνωρίζουν πως οι κάμερες καταγράφουν το περιστατικό.

Οι Γάλλοι συνταξιούχοι εξαιτίας νέας αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται και πάλι από την πρώτη Γενάρη. Σήμερα 9 σωματεία συνταξιούχων έχουν καλέσει σε πανεθνική κινητοποίηση για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους.

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και κοινωνικές δομές για την Τρίτη ηλικία. Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στη χρηματοδότηση  και την έλλειψη προσωπικού.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top