Στο έλεος του χιονιά η Ευρώπη – Δεκάδες νεκροί και τεράστια προβλήματα

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσκολεύει ακόμη και τον καθαρισμό των δρόμων και μέσα στο Λονδίνο

Δεκάδες νεκροί και τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις προκαλεί το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Βρετανία αλλά και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης. Μάλιστα στη Βρετανία εκφράζονται φόβοι για την επάρκεια του ρεύματος, καθώς η κατανάλωση λόγω των καιρικών συνθηκών έχει αυξηθεί ραγδαία.

Ακόμη κι ο στρατός ανέλαβε δράση προκειμένου να βοηθήσει τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία να φτάσουν στις δουλειές τους, αλλά και να σώσουν τους παγιδευμένους στα καλυμμένα από χιόνι αυτοκίνητά τους.

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσκολεύει ακόμη και τον καθαρισμό των δρόμων και μέσα στο Λονδίνο.

«Δεν έχω δει κανέναν να έχει έρθει εδώ για να προσπαθήσει να καθαρίσει το χιόνι» ανέφερε ιδιοκτήτης καταστήματος.

Χιλιάδες σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό, καθώς η θερμοκρασία παραμένει πολύ χαμηλά και πνέουν σφοδροί άνεμοι.

Στο Εδιμβούργο της Σκωτίας ένα λεωφορείο παρά λίγο να πέσει πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Περίπου 300 άνθρωποι καθηλώθηκαν όλη τη νύχτα σε άλλο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου ακυρώνονται ή αναβάλλονται λόγω της κακοκαιρίας. Ένα νέο καιρικό φαινόμενο η καταιγίδα “Emma” πλήττει την περιοχή.

Αλλά και στη Γαλλία η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Το χιόνι έχει καλύψει και το κέντρο του Παρισιού. Στο Μονπελιέ ένας αστυνομικός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του καθώς προσπαθούσε να το μετακινήσει σε ασφαλέστερο σημείο. Πάντως ένας σέρφερ αποφάσισε να το διασκεδάσει στον χιονισμένο δρόμο.

Στην Πολωνία το κρύο είναι ανυπόφορο. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του. Στην Πολωνία κάνει πολύ κρύο τελευταία,-20 βαθμοί ή και περισσότερο... 

Στη Γενεύη τα συνεργεία καθαρισμού προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτούς τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης.

Ούτε η νότια Ευρώπη δε γλίτωσε από την βαρυχειμωνιά.