Τα απαγορευμένα τραγούδια του Ερντογάν - Λογοκρισία και στη μουσική

Βαριές απώλειες στη Συρία - Νέα ενημέρωση: 20:32

Στο στόχαστρο του Ερντογάν μπήκε και η μουσική. Πάνω από 200 τραγούδια ποπ απαγορεύεται να ακουστούν από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε βαριές απώλειες στη συνεχιζόμενη επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας.

Tον τούρκο Πρόεδρο φαίνεται πως ενοχλούν τραγούδια σαν αυτό. Οι αρχές προχώρησαν στη σύνταξη καταλόγου με 208 ποπ τραγούδια τα οποία απαγορεύεται να παίζουν στο Trt. Από τα τραγούδια αυτά είναι στην τουρκική γλώσσα και 66 στην κουρδική. Σύμφωνα με ανακοίνωση του TRT μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης το κανάλι απλώς τηρεί το νόμο και δεν επιτρέπει τραγούδια; που ενθαρρύνουν το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ ή την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

 Βαρύς φόρος αίματος για τον Ερντογάν στη Συρία

 

Οκτώ τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν τις τελευταίες ώρες στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις με τις κουρδικές δυνάμεις στο βορειοδυτικό Αφρίν. Οι κούρδοι αντάρτες επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις από υπόγεια τούνελ.

Τουρκικά ελικόπτερα μεταφέρουν τους τραυματίες. Ένα από αυτά δεν προσγειώθηκε αφού δέχτηκε κουρδικά πυρά. Οι τουρκικές απώλειες από την έναρξη της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας στο Αφρίν της Συρίας έχουν φτάσει τους 41έναν νεκρούς.

Στη φυλακή η ανιψιά του Οτσαλάν

 

Ο Ερντογάν στέλνει πάντως στη φυλακή βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας και ανηψιά του φυλακισμένου ηγέτη του Οτζαλάν, Ντιλέκ Οτσαλάν. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμισι ετών για τρομοκρατική προπαγάνδα.

Την ίδια ώρα η Αρμενία, ανακοίνωσε την κατάργηση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top