Παραστρατιωτικές οργανώσεις στα Σκόπια απειλούν τους Έλληνες

Αποκαθηλώθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζάεφ συνεχίζει να αποκαθηλώνει τα  μνημεία του Εθνικιστή Γκρουέφσκι. Ωστόσο, εθνικιστικές οργανώσεις  επιμένουν να προκαλούν την χώρα μας.

Παραστρατιωτικές πάνοπλες ομάδες που διαθέτουν  βαρύ οπλισμό από όλμους και βλήματα είναι  έτοιμες να σκορπίσουν το θάνατο. Φορούν  μαύρες μπλούζες που γράφει Μακεδονία και  έχουν εντάξει  στις οργανώσεις  εθνικιστές που διψούν για αίμα, πραγματική απειλή για τους Έλληνες που ζουν στα Σκόπια.  Σύμφωνα με τα Αλβανικά μέσα  εκπαιδεύονται  σε ειδικά στρατόπεδα στα Ανατολικά της χώρας.

Οι εικόνες αυτές  όλο αυτό το χρονικό διάστημα συνδέονται με την μακροχρόνια πολιτική των Σκοπίων για την Μακεδονία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη αυτή η προκλητικότητα  έχει αφετηρία την Τουρκία, αλλά και έναν εθνικισμό που πολλές φορές καταλήγει σε γελοιότητα.

Οι  φονταμεταλιστές Σκοπιανοί απειλούν με πόλεμο οποιονδήποτε θίξει τα συμφέροντα των «Μακεδόνων», όπως αυτοαποκαλούνται  και στρέφονται  με αναρτήσεις κατά των  Αλβανών  και των Ελλήνων που ζουν στη χώρα.

Αποκαθηλώθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων

Την ίδια στιγμή οι Σκοπιανοί απομάκρυναν  το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων.

Πηγές της  Ευρωπαϊκής  Επιτροπής σήμερα   τα μαζεύουν για το λεκτικό ολίσθημα Γιούνκερ που  ανέφερε τα Σκόπια ως Μακεδονία σε συνέντευξή του,  τονίζοντας  πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  να αποκαλεί τα Σκόπια με την επίσημη ονομασία της, ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

 

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top