Γερμανοί τουρίστες παγιδεύτηκαν σε σπηλιά στην Τενερίφη λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Πέρασαν εκεί τη νύχτα παρέα με έναν βοσκό

Σε μια σπηλιά πέρασαν τη νύχτα τους οχτώ Γερμανοί τουρίστες που παραθέριζαν στην Τενερίφη (στις ισπανικές Κανάριες Νήσους).

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων παγιδεύτηκαν στην παραλία της Μάσκα, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που συγκεντρώθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

«Πέρασαν τη νύχτα σε μια σπηλιά, μαζί με έναν βοσκό» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου του κέντρου συντονισμού διάσωσης του αρχιπέλαγους της Τενερίφης.

 

 

Το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Τενερίφης ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να απομακρύνουν τους τουρίστες, χωρίς κανένα πρόβλημα, προσεγγίζοντάς τους διά θαλάσσης.

Οι διασώστες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή την Κυριακή είχαν διαπιστώσει ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης των οκτώ τουριστών «υπό ασφάλεια».

Να σημειώσουμε, ότι ο κόκκινος συναγερμός που κήρυξαν οι αρχές για σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους ήρθη χθες το βράδυ στις Κανάριες Νήσους. Πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού στο νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Τουλάχιστον 900 τουρίστες πέρασαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε ξενοδοχεία της Τενερίφης, διότι οι πτήσεις τους ματαιώθηκαν εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.