Ζάεφ: «Λύση που θα σεβαστεί την ταυτότητα του μακεδονικού λαού και κάποιων Ελλήνων»

«Η Μακεδονία έχει ανάγκη για λύση και το ίδιο χρειάζεται την λύση και η Ελλάδα»

Ζάεφ: «Λύση που θα σεβαστεί την ταυτότητα του μακεδονικού λαού και κάποιων Ελλήνων»

Την σιγουριά  ότι θα βρεθεί λύση με την Ελλάδα η οποία θα είναι αξιοπρεπής και δεν θα προσβάλλει την ταυτότητα του «μακεδονικού λαού», ούτε όμως θα προσβάλλει και την ταυτότητα «ενός τμήματος των Ελλήνων», εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε δημοσιογράφους.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη λίγες ώρες πριν την άφιξη στα Σκόπια του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Ο  Γιούνκερ πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική τους είναι ανοικτή ενόψει και της έκθεσης που θα δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο για τις υποψήφιες χώρες.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων και ο Ζάεφ, κατά τις επαφές τους στις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες έχουν επιχειρήσει να στείλουν θετικά μηνύματα σχετικά με την πρόθεσή τους να επιλύσουν το ζήτημα του ονόματος.

Ο  Ζόραν Ζάεφ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με την αλλαγή Συντάγματος, τονίζοντας ότι «η θέση της χώρας είναι ξεκάθαρη, είμαστε έτοιμοι για λύση. Η «Μακεδονία» έχει ανάγκη για λύση και το ίδιο χρειάζεται την λύση και η Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Ο κ. Κοτζιάς στην συνέντευξη του είχε αποκαλύψει ότι έχει ήδη στείλει στα Σκόπια το σχέδιο συμφωνίας για όλα τα θέματα που είναι προς λύσιν. Επιπροσθέτως, ο κύριος Κοτζιάς δεν είναι τόσο αισιόδοξος για λύση ακόμη και εντός του Μαρτίου, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί όσο διατυπώνονται συγκεκριμένες θέσεις από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για την αναθεώρηση του Συντάγματος της γείτονος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top