Ο Νίκος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες: Στο επίκεντρο ο τερματισμός των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Προκαλεί ο τουρκικός τύπος

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης με στόχο τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, με προκλητικά δημοσιεύματα, ο τουρκικός τύπος απαντά στην πρόταση του Προέδρου της Κύπρου για επανεναρξη των διαπραγματεύσεων με το ψευδοκράτος, αφού αρθεί η παρεμπόδιση των ερευνών για φυσικό αέριο.

Στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μεταφέρεται από σήμερα το πεδίο δράσης της Κυπριακής Δημοκρατίας προς αποτροπή των τουρκικών πειρατικών ενεργειών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

H τουρκική εφημερίδα Χουριέτ γράφει: «Νέα κίνηση από τους Ελληνοκυπρίους  στην κρίση φυσικού αερίου».

Η Μιλλιέτ αναφέρεται σε «Περίεργη έκκληση από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη προς την Τουρκία». 

Η Σαμπάχ προκαλεί χαρακτηρίζοντας θρασεία την πρόταση από τον ηγέτη των ελληνοκυπρίων στην Τουρκία.

Κυβερνητική πηγή στην Λευκωσία ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ότι η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ ενημέρωσε την κυπριακή πρεσβεία στην Ρώμη πως δεν έγινε - όπως είχε μεταδώσει το τουρκικό πρακτορείο «Ντογάν» - συνάντηση στην ιταλική πρωτεύουσα, εκπροσώπου της και του «Υπουργού» εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουτρέτ Οζερσάϊ.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα η ηγεσία της ΕΝΙ, διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο των τουρκοκυπρίων ότι δεν θα γίνει άλλο βήμα στην Κυπριακή ΑΟΖ, αν δεν υπάρξει διπλωματική λύση, και πως η εταιρεία θέλει να επιλέξει το δρόμο του συμβιβασμού».

Προκλητικές δηλώσεις Κιλιντσάρογλου

 

Σε ότι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδος αυτές συνεχίζονται με τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κιλιντσάρογλου να απειλεί με εισβολή όπως έκανε το 1974 ο Ετζεβίτ στην Κύπρο.  

Αυστηρή δήλωση Παυλόπουλου για όσους αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάνης

 

«Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν έχει γκρίζες ζώνες. Αυτές είναι επινοήσεις. Να πάψει η Τουρκία τις προκλήσεις».

Οι δηλώσεις Κιλιντσάρογλου γίνονται την ώρα που η προσοχή του Ερντογάν είναι στραμμένη κυρίως στην επιχείρηση για την κατάληψη της Αφρίν στην Συρία.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top