Σκοπιανό: «Σιγή ιχθύος» μετά τη μαραθώνια συνάντηση στη Βιέννη για το όνομα της ΠΓΔΜ

Πιθανή νέα συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ

«Σιγή ιχθύος» κρατούν και οι δύο πλευρές στις συζητήσεις για το μακεδονικό. Μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση της Βιέννης με τον μεσολαβητή Νίμιτς, οι υπουργοί Εξωτερικών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση. Οι Κοτζιάς και Ντιμίτροφ θα συναντηθούν μάλλον το ερχόμενο διήμερο στη Σόφια.

Η συνάντηση της Βιέννης, Κοτζιά, Ντιμίτροφ και Νίμιτς ξεπέρασε τις 7 ώρες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες φειδωλές πληροφορίες, αναλύθηκαν οι πτυχές του ζητήματος και κατέστη σαφές ότι πρόθεση της Αθήνας είναι οι μελλοντικές συζητήσεις να γίνουν επί του σχεδίου που προετοιμάζεται από ελληνικής πλευράς και το οποίο σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά θα κατετεθεί εντός Φεβρουαρίου.

Και οι δύο πλευρές κράτησαν σιγή ιχθύος μετά τη συνάντηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι για το θέμα θα πρέπει να ανατρέξουν στο κοινό ανακοινωθέν, το οποίο ήταν λακωνικό.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

 

«Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Αύριο στη Σόφια διεξάγεται η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτήν είναι προσκεκλημένοι και οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Στη βουλγαρική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη ο Νίκολα Ντιμίτροφ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο στο περιθώριο της συνόδου να υπάρξει νέα συνάντηση του με τον Νίκο Κοτζιά.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top