Γαλλία: Στο έλεος των βροχοπτώσεων

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR -Νέα ενημέρωση - 04-02-2018 08:12

Καταρρακτωδώς συνεχίζει να βρέχει στη Γαλλία. Οι αρχές βρίσκονται με επιφυλακή υπό το φόβο της υπερχείλισης του Σηκουάνα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μπορεί η στάθμη να βρίσκεται να ασφαλή επίπεδα, όμως η κακοκαιρία δεν έχει περάσει. Πρόκειται για τις χειρότερες βροχοπτώσεις από το 1959.

Ωστόσο, η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με τους μετεωρολόγους να χαρακτηρίζουν τον Ιανουάριο τον πιο ήπιο εδώ κι έναν αιώνα.

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Αυτοκίνητα παραδομένα στους ορμητικούς χειμάρρους. Στέγες σπιτιών στα λασπόνερα. Ένας άνδρας κρατά με δυσκολία μία γυναίκα που είχε πέσει σε ποτάμι.

Σε άλλο σημείο, τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να σώσουν έναν άνδρα. Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο βορειοδυτικό τμήμα της Αργεντικής.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν  να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τη μανία των βροχοπτώσεων.

 

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΙΤΟΝΙ ΝΕΡΟ

Ατελείωτες ουρές για λίγο νερό. Ντόπιοι αλλά και τουρίστες περιμένουν υπομονετικά να γεμίσουν τα μπιτόνια τους. Το Κέηπ Τάουν πλήττεται από ξηρασία προκαλώντας μεγάλη ζημία στον τουρισμό, ο οποίος αποφέρει κέρδη 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Αφρική.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top