Συλλήψεις 11 γιατρών που αντιτίθενται στην τουρκική πολεμική επιχείρηση στη Συρία

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Nεαρές Κούρδισσες γυναίκες εκπαιδεύονται να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές δυνάμεις στα βουνά γύρω από το Αφρίν της Συρίας.    

Μέλος των Γυναικείων Κουρδικών Μονάδων Προστασίας (YPG) σημείωσε: "Ο Ερντογάν μας βομβαρδίζει για να μας εξαναγκάσει να φύγουμε αλλά εμείς και ο λαός μας αντιστεκόμαστε. Ας κάνει ο Ερντογάν ότι θέλει, αντιστεκόμαστε και υπερασπιζόμαστε τη γη μας.  Δεν πρόκειται να φύγουμε ".

Η εκπαίδευση γίνεται έξω από το χωριό Ραγιού της περιοχής Αφρίν την οποία βομβαρδίζουν οι τούρκοι από ξηράς και από αέρος. 

Η στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων στη Συρία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας τους. Ετσι ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη και κράτηση  11 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ιατρικής Ένωσης της Τουρκίας, επειδή αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν και μάλιστα χαρακτήρισαν την επιχείρηση πρόβλημα για την δημόσια υγεία.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται όμως και στις περιοχές της Συρίας οι οποίες ελέγχονται από δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης. Στην επαρχία Ιντλίμπ 33 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέσα στις τελευταίες δυο ημέρες.

Οι εξελίξεις μειώνουν δραματικά και τις πιθανότητες επιτυχίας της συνόδου για την ειρήνευση στην Συρία η οποία διεξάγεται στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας απόντων εκπροσώπων των Κούρδων αλλά και των κυριότερων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στον Πρόεδρο Ασαντ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top