Νταβός: O Τραμπ στο επίκεντρο - Θέλει ένα «ισχυρό δολάριο»

Αντιδράσεις στη Ζυρίχη για την παρουσία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται, όπως άλλωστε ήταν φυσικό, ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έφθασε με ελικόπτερο στο Νταβός. Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι θέλει ένα ισχυρό δολάριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν είχε ποτέ προσκληθεί ως επιχειρηματίας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός είναι ο πρώτος πρόεδρος μετά τον Μπιλ Κλίντον το 2000 που πηγαίνει στο ελβετικό χειμερινό θέρετρο. Στόχος του να προωθήσει το σλόγκαν του «Η Αμερική Πρώτα».

«Η χώρα μας καθίσταται ξανά οικονομικά δυνατή και ισχυρή και σε άλλους τομείς ώστε το δολάριο να γίνει ισχυρό και ισχυρότερο και τελικά θέλω να δω ένα ισχυρό δολάριο», επεσήμανε.

Πρώτη μέρα του στο Νταβός χθες είχε δείπνο με ορισμένους από τους ισχυρότερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες.

Στο Νταβός εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αντιπάθειας κατά του Τραμπ. Όπως το πανό αυτό που λέει ότι είναι ανεπιθύμητος.

Ο Τραμπ έκανε χθες εντυπωσιακή είσοδο στο Συνεδριακό κέντρο του Νταβός όπου τον περίμενε πλήθος από περιέργους ανάμεσά τους μία κυρία που θα ήθελε να του πετάξει ένα μήλο και μία άλλη που ήθελε να τους αφιερώσει μυστικιστικό βιβλίο.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν το Μουσείο μοντέρνας τέχνης Γκουγκενχάιμ υπονοεί κάτι, αν στέλνει κάποιο μήνυμα, με τον τρόπο που απάντησε σε προεδρικό αίτημα. Ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει να δανειστεί ένα έργο του Βαν Γκογκ και αντ’ αυτού το μουσείο προσέφερε την 18 καρατίων λεκάνη του Μαουρίτσιο Κατελάν η οποία είναι πλήρως λειτουργική και φέρει τον τίτλο Αμέρικα.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top