Κόλαση φωτιάς σε νοσοκομείο στη Νότια Κορέα – Τουλάχιστον 37 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Ξεκίνησε στο πίσω μέρος του τμήματος επειγόντων περιστατικών που βρίσκονται στο ισόγειο του νοσοκομείου / Νέα ενημέρωση 15:06

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πιθανόν στα επείγοντα νοσοκομείου στην πόλη Μιριάν της Νότιας Κορέας.

Οι αρχές φοβούνται ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς οι τραυματίες ανέρχονται στους 77 και οι οχτώ από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξέσπασε στο νοσοκομείο Σετζόνγκ, στις 07:30 τοπική ώρα στο πίσω μέρος του τμήματος επειγόντων περιστατικών που βρίσκονται στο ισόγειο του νοσοκομείου.

Μαύρος καπνός κάλυψε όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής πληροφορίες η πυρκαγιά έχει τεθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό έλεγχο.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η πυρκαγιά. 

Ζήτησε επίσης να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν.

Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου μια φωτιά στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους σε ένα οκταόροφο κτίριο στην πόλη Τσετσάν.