Εντείνονται ο τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία - Εκτοπισμός 5.000 πολιτών

Οι αντιδράσεις είναι πολλές και εντός της Τουρκίας

Οι τουρκικές επιχειρήσεις στην επαρχία Αρφίν της Συρίας συνεχίζονται. Οι αντιδράσεις είναι πολλές κι εντός της Τουρκίας. Οι τουρκικές Αρχές έχουν συλλάβει 91 πρόσωπα ως ύποπτα για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην επαρχία Αρφίν έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα τον εκτοπισμό τουλάχιστον 5.000 πολιτών.

Οι Κούρδοι έδωσαν στη δημοσιότητα υλικό από τον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Ροχανί. Κούρδοι μαχητές ανταποδίδουν πυρά σε περιοχή περίπου 20 χιλιόμετρα βορείως της Αρφίν. Οι Τούρκοι με την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας θέλουν να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στο έδαφος της Συρίας.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί άνοιξαν το έδαφος για την είσοδο χερσαίων στρατευμάτων στη Συρία. Υπολογίζεται ότι γύρω στους 10.000 τούρκους στρατιώτες έχουν περάσει εντός, από την Κυριακή που άρχισε η επιχείρηση.

Σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε σωρεία συλλήψεων σχετικά με την επιχείρηση στη Συρία. Συνολικά έχουν συλληφθεί 91 άτομα ως ύποπτα για "τρομοκρατική προπαγάνδα" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεση στο Αρφίν. Η αστυνομία δε εμπόδισε την πραγματοποίηση δύο διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και το Ντιγιάρμπακιρ.

 

 

Φωτό: AP

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top