Νταβός: Το πιο ελιτίστικο κλαμπ του κόσμου υποδέχεται το 48ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Χλιδή και καλοπέραση μέσα στα χιόνια

Με το χιόνι να ξεπερνάει τα 1,75 μέτρα,  το Νταβός υποδέχεται σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ηγέτες απ΄ όλο τον κόσμο.

Το οικονομικό φόρουμ πραγματοποιείται για 48η φορά στο Νταβός. Για να συμμετάσχει κάποιος μάλιστα καλείται να πληρώσει τουλάχιστον 60.000 δολάρια.

Στο άλλοτε σανατόριο των πλουσίων δεν στρώθηκαν κόκκινα χαλιά για τους ισχυρούς του πλανήτη αλλά ένα παχύ πέπλο χιονιού, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το 1999.  Δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα υπερπολυτελέστατα θέρετρα.

Το Νταβός  βρίσκεται αντιμέτωπο με κίνδυνο χιονοστιβάδων στο υψηλότερο επίπεδο 5.  Το οικονομικό φόρουμ το οποίο πραγματοποιείται για 48η χρονιά εκεί,  έχει πολιορκηθεί από τόνους χιονιού δημιουργώντας πρόβλημα σε δεκάδες λιμουζίνες και ελικόπτερα των Vip προσώπων .

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Νταβός

 

Tα μέτρα είναι δρακόντεια. 4500 αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακροβολισμένοι σε κάθε γωνιά του ελβετικού παραδείσου.

Στο Νταβός έσπευσε και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος,  ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδυθεί σε μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία και έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τα συμφέροντα των σκοπιανών σε όλο τον κόσμο .

Το χλιδάτο Νταβός

 

Η τιμή για να είσαι μέλος του πιο ελιτίστικου κλάμπ του κόσμου είναι τσουχτερή. Η απλή συνδρομή είναι 60.000 δολάρια.  Από τις οικονομικές εξελίξεις και τα πολιτικά πόκερ, οι ισχυροί του κόσμου θα ξεκουράζονταi με  σκι, σπα  και ψώνια σε πανάκριβες μπουτίκ.  Το μενού που θα ικανοποιήσει τον απαιτητικό ουρανίσκο της ελίτ θα περιλαμβάνει  χαβιάρι, βασιλικά χτένια με σαφράν και πανάκριβες σαμπάνιες.

Πέρα από τον προσωπικό του σεφ, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έφερε και καθηγητές γιόγκα για να χαλαρώσουν όσοι το επιθυμούν.

 

Φωτό: AP

 

 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.