Πέθανε ο Έντγκαρ Ρέι Κίλεν, το ηγετικό στέλεχος των ΚΚΚ που ενέπνευσε την ταινία «Ο Μισισιπής Καίγεται»

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

O πρώην ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν πέθανε στα 92 μέσα στη φυλακή. Ο Έντγκαρ Ρέι Κίλλεν είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες τριών ακτιβιστών που ενέπνευσαν την περίφημη ταινία «Ο Μισισιπής καίγεται».   

Η υπόθεσή του Έντγκαρ Ρέι Κίλλεν βασάνισε ολόκληρες γενιές . Ήταν το 1964, το ¨καλοκαίρι της ελευθερίας ¨ όπως ονομάστηκε . 

Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές κατέφτασαν στον Μισισιπή για την απογραφή όλων των μαύρων πολιτών. Σκοπός ήταν να τους δοθεί δικαίωμα ψήφου . 

Η Αμερική τότε στράφηκε εναντίον του ίδιου της του εαυτού όπως περιγράφεται στο πολιτικό θρίλερ του ΄Αλαν Πάρκερ . 

Τρεις νεαροί ακτιβιστές πάλευαν  για την κατάργηση του ρατσισμού στον αμερικανικό Νότο. Μέλη της κου κλουξ κλαν αφού  τους λιντσάρισαν  βάρβαρα,   τους εκτελέστηκαν. Μετά την εξαφάνισή τους, ακολούθησε μια σειρά εμπρησμών, ανατινάξεων και φόνων που ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τον φυλετικό διχασμό. Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των τριών νεαρών... 

Η δολοφονία των τριών ακτιβιστών από την ΚΚΚ που έγινε ταινία

"Ο Μισισιπής Καίγεται"  όπως είναι ο τίτλος της ταινίας , ήταν και ο αληθινός κώδικας που χρησιμοποίησαν οι άνδρες του FBI στην αποστολή... Η αιματηρή εκστρατεία απέδωσε καρπούς, καθώς το 1964 ψηφίστηκε στις ΗΠΑ ο νόμος που έδωσε ίσα εκλογικά δικαιώματα σε μαύρους και λευκούς πολίτες...

Ο  Έντγκαρ Ρέι Κίλεν , το πρώην ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν  ζούσε για δεκαετίες χωρίς να ανησυχεί για τίποτα. Του ασκήθηκε δίωξη στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 60 ετών  .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top