Νότια Καλιφόρνια: Σπίτια και ζωές πνιγμένα στη λάσπη - Φωτό και Βίντεο

Στους 17 οι νεκροί από τις φονικές κατολισθήσεις

Κάθε μέρα και πιο βαρύς ο απολογισμός από την φονική κατολίσθηση λάσπης στην Καλιφόρνια. 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης βρήκαν άλλους δυο νεκρούς. Έτσι, ο αριθμός εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από την κατολίσθηση λάσπης στη νότια Καλιφόρνια «ανέβηκε» στους 17. Όλα αυτά ενώ τουλάχιστον 13 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Η κατολίσθηση λάσπης, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων ημερών και (κυρίως) των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού, έχουν καταστρέψει τα πάντα. Σπίτια τουλάχιστον 100 οικογενειών έχουν μερικώς ή ολοσχερώς καταστραφεί.

Οι εικόνες από την περιοχή μόνο σφίξιμο στην καρδιά προκαλούν. Σπίτια «θαμμένα» στη λάσπη σχεδόν έως τη σκεπή τους. Κι όλα δεν θάφτηκαν στη λάσπη, μέσα έχουν καταστραφεί και δεν μπορούν να κατοικηθούν!

Ομάδες διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρων και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων δεν σταματούν να «χτενίζουν» τους λόφους περιμετρικά στη Σάντα Μπάρμπαρα προκειμένου να βρουν ανθρώπους που αγνοούνται.

Οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους σε μια μεγάλη περιοχή στο Μοντεσίτο να μην βγουν από τα σπίτια τους προκειμένου να μην εμποδίσουν το έργο των διασωστών.

Περίπου 300 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ένα φαράγγι. Οι ομάδες διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρων από την αμερικανική Ακτοφυλακή απομάκρυναν τους εγκλωβισμένους.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτό: AP, Reuters

Video: Reuters

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top