Ακραίες καιρικές συνθήκες στις δύο άκρες του πλανήτη: «Στην κατάψυξη» οι ΗΠΑ, καίγεται η Αυστραλία

Προβλήματα και στη Γερμανία και την Ισπανία

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες μετρούν 22 νεκρούς στην πιο παγωμένη περίοδο της ιστορίας τους, στην Αυστραλία το θερμόμετρο ανέβηκε στους 47 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη και το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης επηρεάστηκε από τη σφοδρή χιονοθύελλα και το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Ο υδράργυρος «βούτηξε» σε ιστορικό χαμηλό, στους -15 βαθμούς Κελσίου. Από το κρύο έσπασε σωλήνας νερού στο αεροδρόμιο JFK, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ένα τμήμα του. Το νερό από το σπασμένο σωλήνα πλημμύρισε μια αίθουσα παραλαβής αποσκευών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες βαλίτσες να απομακρυνθούν.

Στη δυτική Νέα Υόρκη ένα συντριβάνι μετατράπηκε σε «ηφαίστειο πάγου», ενώ ο ποταμός Charles της Βοστώνης καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα πάγου και χιονιού. Η θερμοκρασία έπεσε στους -19 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία - ρεκόρ από το 1896.

Στην Ισπανία 3.500 με 4.000 οδηγοί εγκλωβίστηκαν στη διάρκεια της παγωμένης νύχτας μέσα στα αυτοκίνητά τους λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, σε ένα τμήμα 70.000 χλμ αυτοκινητοδρόμου που συνδέει τη Μαδρίτη με τη γειτονική Σεγκόβια.

Στη Γερμανία οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει την άνοδο της στάθμης του ποταμού Ρήνου σε επικίνδυνα επίπεδα.

Την ίδια ώρα στην Αυστραλία ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 47,5 βαθμούς, την πιο καυτή μέρα από το 1930!  Οι περισσότεροι Αυστραλοί βρίσκουν καταφύγιο στις παραλίες, σε πισίνες, ακόμη και στο Hyde Park στο Σίδνευ.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top