Με πολικές θερμοκρασίες υποδέχθηκαν οι ΗΠΑ το νέο έτος - Τέσσερις νεκροί από το κρύο

Κλειστά σχολεία και ρεκόρ πτώσης της θερμοκρασίας

Εξακολουθεί να σαρώνει το πολικό ψύχος που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις ανατολικές ΗΠΑ. Από αύριο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, με εξαίρεση το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

O παγωμένος ποταμός Potomac στην Washington

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω του ακραίου ψύχους, το οποίο έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για σήμερα για ψυχρούς ανέμους, καθώς είναι πιθανόν να υπάρξουν επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές στις ανατολικές ΗΠΑ.

Pennsylvania

Τα σχολεία στις περιοχές της Αϊόβα, της Μασαχουσέτης, της Ιντιανάπολις και του Βορειοανατολικού Οχάιο ματαίωσαν ή καθυστέρησαν την έναρξη των μαθημάτων σήμερα καθώς αναμενόταν πτώση της θερμοκρασίας από 11 ως 17 βαθμούς κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα στο ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

Παγωμένο συντριβάνι στη Νέα Υόρκη

Δύο άνδρες πέθαναν από το κρύο σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στο Μιλγουόκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel.

Illinois

 Άλλος ένας άνδρας βρέθηκε επίσης νεκρός από το κρύο έξω από μια εκκλησία στο Ντιτρόιτ, ενώ ένας άστεγος βρέθηκε νεκρός σε μια είσοδο στο Τσάρλεστον, στη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Pennsylvania

Σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες. Η Όμαχα και η Νεμπράσκα είχαν -29 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ εδώ και 130 χρόνια, ενώ και το Αμπερντίν, στη Νότια Ντακότα, είδε το θερμόμετρο να πέφτει στους -36 βαθμούς Κελσίου ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ πτώσης της θερμοκρασίας που είχε καταγραφεί το 1919.

 

Video: Reuters

Φωτό: AP

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top