Σε «φυλακή» πέντε αστέρων οι γαλαζοαίματοι κρατούμενοι της Σαουδικής Αραβίας

Μέσα σε αυτούς και ο πρίγκιπας που θα επένδυε στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Πήρε τη σκούπα του νόμου ο μεταρρυθμιστής διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, καθάρισε πάνω από 45 πρίγκιπες, υπουργούς και δισεκατομμυριούχους και τους πέταξε στα... χρυσά μπουντρούμια του  ξενοδοχείου Ριτζ-Κάρλτον.

Εκεί κοιμούνται κυριολεκτικά στα σανίδια, τυλιγμένοι με λουλουδάτες κουβέρτες λαϊκής, καθόλου ταιριαστές με τις χρυσοποίκιλτες αίθουσες, στις οποίες σύχναζαν πριν λίγο καιρό.

Ανάμεσα στους γαλαζοαίματους «υψηλούς» κρατούμενους που η άτιμη ζωή έριξε στα πεντάστερα πατώματα, και ο δισεκατομμυριούχος Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, ο πλουσιότερος ίσως άνθρωπος στη Μέση Ανατολή, ανιψιός του βασιλιά, με περιουσία 18 δις δολάρια και μετοχές σε Twitter και Citigroup.

Ο Σαουδάραβας κροίσος (που έχει έρθει επανειλημμένως στην Ελλάδα με την καλλονή σύζυγό του) είναι ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρίας Kingdom Holding που κατέχει το 47,5% της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons, η οποία επενδύει στον Αστέρα Βουλιαγμένης περί τα 100 εκατ. ευρώ μετά από προσπάθειες ετών που ξεκίνησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το πριγκιπικό κάτεργο στο Ριτζ, ενδεχομένως θυμίζει στον Αλ Ουαλίντ το μαρμάρινο ανάκτορό του των 420 δωματίων. Ο 62χρονος γαλαζοαίματος διαθέτει μεταξύ άλλων, ιδιωτικό Boeing 747 εξοπλισμένο με θρόνο αλλά και ένα τεράστιο θέρετρο με τεχνητές λίμνες κι ένα μίνι Γκραν Κάνυον.

 

Δείτε περισσότερα στο video