Μα τι περίμεναν; Απογοητευμένοι οι Αμερικανοί από τον Trump

Πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ "δεν έχει καταφέρει πολλά"

H πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Donald Trump δεν έχει καταφέρει και πολλά τους πρώτους 9 μήνες της προεδρίας του, σύμφωνα με έρευνα του ABC. Η έρευνα διεξήχθη από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, σε 1.005 ενήλικες.  

Όσο πλησιάζει η πρώτη επέτειος του θριάμβου του έναντι της Hillary Clinton στις εκλογές του 2016, τα «νούμερα» του Trump πέφτουν, με το 37% των Αμερικανών (περίπου 4 στους 10, δηλαδή) να λένε ότι δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο κάνει τη δουλειά του. Είναι, μάλιστα, ο πρώτος Πρόεδρος, από την εποχή του Harry S. Truman, που σε αυτό το σημείο της προεδρίας του έχει φτάσει σε αρνητικά επίπεδα δημοτικότητας (στο -22).  

Περίπου 100 μέρες μετά τη νίκη του, το 42% των πολιτών έλεγε ότι ο Πρόεδρος έκανε καλή δουλειά. Σήμερα, αυτό το ποσοστό έπεσε στο 35%. Το 65% πιστεύει ότι «δεν έχει καταφέρει τίποτα».

Τα βασικά 4 προβλήματα της πολιτικής του Trump, αυτά που απογοήτευσαν τους πολίτες, είναι η οικονομία, οι φυλετικές διακρίσεις, το σύστημα υγείας και η τρομοκρατία (αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε πριν το τρομοκρατικό χτύπημα της Νέας Υόρκης).

Στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας και των πυρηνικών, οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το 51% δεν τον πιστεύει καθόλου, όσον αφορά στα εθνικά θέματα ασφαλείας και το 16% τον πιστεύει λίγο. Το 32% τον πιστεύει αρκετά.

Οι ψηφοφόροι του Trump εξακολουθούν να είναι ικανοποιημένοι από εκείνον. Απέτυχε, ωστόσο, να κερδίσει νέους υποστηρικτές. Στον αντίποδα, το 95% των ψηφοφόρων της Clinton διαφωνούν μαζί του και δεν εγκρίνουν καθόλου την πολιτική του. Από εκείνους που δεν ψήφισαν κανέναν από τους 2, μόλις το 24% τον εγκρίνει και το 68% δεν τον πιστεύει.