Ερντογάν: Πως παρείσφρησαν κατάσκοποι στο αμερικανικό προξενείο;

Δείτε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star Άννα Ανδρέου

«Πώς παρείσφρησαν κατάσκοποι στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη;» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερνογάν σε συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφερόμενος στην ένταση με τις ΗΠΑ. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τώρα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζον Μπας αποχωρεί από την Τουρκία αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν δέχεται την αποχαιρετηστήρια επίσκεψή του και δεν τον βλέπει ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε δεν ήταν η Τουρκία που ξεκίνησε την ένταση με την αναστολή των θεωρήσεων. «Δεν ξεκινήσαμε εμείς το ζήτημα αυτό, το έκανε η ίδια η Αμερική», είπε ο Ερντογάν αναφέροντας ότι του φάνηκε παράξενο που οι Αμερικανοί ιθύνοντες δεν ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προτού δημιουργηθεί η ένταση για το θέμα της βίζας.

«Όταν ένας πρέσβης στην Άγκυρα παίρνει μια τέτοια απόφαση και μετά λέει ‘εγώ το έκανα στο όνομα του κράτους μου, αυτό δημιουργεί προβληματισμό. Αν ο πρέσβης το αποφάσισε μόνος του, δεν πρέπει να τον κρατάνε εκεί. Θα πρέπει να του πουν πώς μπορείς εσύ να χαλάς τις σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής, ποιος σου έδωσε αυτή την αρμοδιότητα;. Αν όμως έχει πίσω του την αμερικανική κυβέρνηση, εμείς δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με αυτούς», ανέφερε.

 

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη