«Σφάζονται» Τραμπ και Μέι μετά την επίθεση στο Λονδίνο: «Οι Βρετανοί ξέρουν ποιος είναι ο δράστης»

Οργισμένη η Πρωθυπουργός της Βρετανίας: «Δεν βοηθούν οι εικασίες»

Με εκατέρωθεν δηλώσεις «σκοτώνονται» ο Ντόναλντ Τραμπ με την Τερέζα Μέι, μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου το πρωί της Πέμπτης.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κουβά με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Μετά από το νέο αυτό χτύπημα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε και δήλωσε σίγουρος, ότι οι Βρετανοί γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έβλεπα ανθρώπους με καμμένα πρόσωπα» - Συγκλονίζει Ελληνίδα που βίωσε τον εφιάλτη στο μετρό του Λονδίνου

Συγκεκριμένα, μέσω Twitter, o Τραμπ έγραψε:

«Αλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν χαμένο τρομοκράτη. Αυτοί είναι άρρωστοι και παράφρονες άνθρωποι, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Λίγη ώρα αργότερα, έκανε και δεύτερη ανάρτηση γράφοντας:

«Οι χαμένοι τρομοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το ίντερνετ είναι το βασικό μέσο επιστράτευσής τους, από το οποίο θα πρέπει να τους αποκόψουμε και να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα».

Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΜΕΙ:

Μετά τα παραπάνω τουίτ, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν άφησε τις δηλώσεις Τραμπ να πέσουν κάτω, και δήλωσε ότι η διατύπωση εικασιών δεν βοηθάει σε οποιαδήποτε έρευνα.

Όταν ρωτήθηκε από το CNN για τα «τιτιβίσματα» του Αμερικανού Προέδρου, η Τερέζα Μέι δεν του «χαρίστηκε» λέγοντας:

«Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η Βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την «άνανδρη επίθεση».

Ένας πρώην αξιωματούχος του γραφείου της Μέι, ο Νικ Τίμοθι, αντέδρασε σήμερα πολύ γρήγορα στα μηνύματα του Τραμπ:

«Αλήθεια ή όχι --και είμαι σίγουρος πως δεν ξέρει-- αυτό είναι αληθινά άστοχο από την πλευρά του ηγέτη της συμμάχου και εταίρου μας στον τομέα των πληροφοριών», έγραψε στο Twitter.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου απάντησε ότι τα όσα είπε ο Τραμπ ήταν καθαρή σπέκουλα, ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Sky News ότι έχουν αναγνωρίσει τον βομβιστή μέσα από τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του σταθμού. Μέχρι στιγμής, ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τις «πηγές», στις οποίες βασίστηκαν τα tweet του Ντόναλντ Τραμπ.

Τέλος, όταν ο Τραμπ ρωτήθηκε μετά τις παραπάνω δηλώσεις του τι εννοούσε, «μαζεύτηκε» λίγο, λέγοντας:

«Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι και πιο σκληροί. Θα επικοινωνήσω άμεσα με την Τερέζα Μέι».


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.