Κι άλλη πτώση του Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση - Μπροστά η Μέρκελ

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά το προεκλογικό debate

Δεν ενθουσιάστηκαν οι Γερμανοί με το τηλεοπτικό debate μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Μάρτιν Σουλτς, με τον τελευταίο να…πληρώνει τη νύφη.

Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Infratest dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD θέλει τους συντηρητικούς (CDU/CSU) της Μέρκελ να διευρύνουν το προβάδισμά τους έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) του Σουλτς, παραμένοντας σταθερά στο 37%. Την ίδια στιγμή, το SPD έπεσε στο 21% αφού έχασε δύο μονάδες.

Αυτό είναι, μάλιστα, το χαμηλότερο ποσοστό του κόμματος από τις αρχές του έτους.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά το debate της Κυριακής. Πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.503 ψηφοφόρων.

Τρίτη δύναμη παραμένει η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με το ποσοστό της να είναι στο 11%, και τέταρτη η ριζοσπαστική Αριστερά, με άνοδο μιας μονάδας, σε ποσοστό 10%.

Μία μονάδα πάνω είναι και το φιλελεύθερο κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα, με ποσοστό 8%, είναι οι Πράσινοι.

Όπως φανερώνουν αυτά τα ποσοστά, τόσο η AfD όσο και το FDP θα μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, καθώς το ποσοστό τους είναι μεγαλύτερο του 5%, που είναι το όριο.

Όπως όλα δείχνουν, ο επικρατέστερος, προς το παρόν, κυβερνητικός συνασπισμός θα είναι αυτός των συντηρητικών με το SPD, καθώς, εξαιτίας του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου, οποιοσδήποτε άλλος συνασπισμός θα είναι μη βιώσιμος.