H πρώτη μέρα του πρίγκιπα Τζωρτζ στο σχολείο πλησιάζει: Στα βήματα της Νταϊάνα ο Γουίλιαμ και η Κέιτ

Σπάνε το βασιλικό πρωτόκολλο και τον στέλνουν σε "φυσιολογικό σχολείο"

Πλησιάζει η πρώτη μέρα στο σχολείο για τον πρίγκιπα Τζωρτζ. Ο μικρός πρίγκιπας θα πάει σχολείο στις 7 Σεπτεμβρίου και οι γαλαζοαίματοι γονείς του το ‘χουν ρίξει στην προετοιμασία.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ δηλώνουν ότι αυτή η νέα αρχή για τον 4χρονο γιο τους θέλουν να είναι όσο πιο φυσιολογική γίνεται. Γι’ αυτό θα τον πάνε στο σχολείο οι ίδιοι κι όχι κάποιος από το προσωπικό, ενώ η Κέιτ θα συνοδεύει η ίδια τον μικρό Τζωρτζ στο σχολείο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο μικρούλης θα φοιτήσει στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο Thomass Battersea, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους των ευκατάστατων γονιών που επιθυμούν την καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους.

Ο Γουίλιαμ και η σύζυγός του προχωρούν στον δρόμο που χάραξε η Νταϊάνα. Το πρωτόκολλο ορίζει ότι οι διάδοχοι του θρόνου δέχονται εκπαίδευση μέσα στο παλάτι. Η Νταϊάνα, όμως, «πάτησε πόδι» και έστειλε τον Γουίλιαμ σε φυσιολογικό σχολείο. Έτσι θα κάνει κι εκείνος τώρα, με τον Τζωρτζ, που είναι επίσης διάδοχος.

Η εφημερίδα Newsweek έγραφε το 1985: «Η απόφαση ο Γουίλιαμ να αναπτύξει τις ικανότητες του στη ζωγραφική ανάμεσα σε κοινούς πολίτες δείχνει την επίδραση της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία έχει δουλέψει σε νηπιαγωγείο».

Ο Τζωρτζ πήγε σε τοπικό νηπιαγωγείο στο Norfolk και τώρα θα φοιτήσει στο Thomas’s Battersea, ένα εκπαιδευτήριο που εστιάζει, πέρα από την ακαδημαϊκή μόρφωση, στην ανάπτυξη του χαρακτήρα.

Η Νταϊάνα είχε ως μότο – και το εφάρμοζε – ότι πρώτα είναι γονιός και μετά μέλος της βασιλικής οικογένειας. Έτσι, συμμετείχε ενεργά στις σχολικές δραστηριότητες των παιδιών της. Η πρώην γραμματέας τύπου της βασίλισσας Ελισάβετ είχε δηλώσει στη Vogue ότι η πριγκίπισσα πήγαινε πολύ συχνά βόλτες με τους γιους της στον πραγματικό κόσμο- στο σινεμά, στα fast food, στα βιβλιοπωλεία, στα καταστήματα. «Τους έβγαζε έξω να δουν τους άστεγους, τους τοξικομανείς, τους περιθωριοποιημένους».