Τρόμος στο Ντουμπάι! Τυλίχθηκε στις φλόγες ουρανοξύστης

Πετάχτηκαν από τον ύπνο τους οι κάτοικοι - Πρώτη ανάρτηση: 04-08-2017 09:29

Μνήμες από τη φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, ξύπνησαν τη νύχτα και στο Ντουμπάι, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένας από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες στον κόσμο. 

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) με αποτέλεσμα να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους οι ένοικοι.

 

 

«Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά κι από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο», δήλωσε ένας από αυτούς. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός, όμως η προσπάθεια κατάσβεσης ξεκίνησε μετά από δύο ώρες και όταν οι φλόγες είχαν περικυκλώσει το κτίριο. 

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά στο ίδιο κτίριο από το 2015, ενώ ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν πυροσβέστες από τέσσερις σταθμούς Πολιτικής Άμυνας που κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια να τη θέσουν υπό έλεγχο.