Αρνήθηκε να υποκλιθεί στη βασίλισσα ο Τζέρεμι Κόρμπιν-Χαμός στα βρετανικά tabloid

Τον κατηγόρησαν ότι παραβίασε το πρωτόκολλο (VIDEO)

Συζητήσεις και αρνητικά σχόλια προκάλεσε στα social media αλλά και στα βρετανικά tabloids, η στάση του Τζέρεμι Κόρμπιν απέναντι στην Βασίλισσα Ελισάβετ, λίγο πριν εκείνη εκφωνήσει τον Λόγο του Θρόνου.

Όπως θα δείτε και στο video που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο ηγέτης των Εργατικών κατά την είσοδο των πολιτικών στην αίθουσα του κοινοβουλίου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν υποκλίθηκε στη Μεγαλειότητά της, ενώ ο φακός τον τσάκωσε να κάνει ένα χαμογελαστό νεύμα σε φίλο του.

Σε αντίθεση με τον Κόρμπιν, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας υποκλίθηκε, και αυτό έκανε κάποιους να συμπεράνουν πως ο αρχηγός των Εργατικών έκανε μια ασεβή γκάφα.

Ωστόσο όπως αναφέρει η «Huffington Post» επικαλούμενη πηγές από το χώρο των Εργατικών, ο Κόρμπιν «απλά ακολουθούσε το πρωτόκολλο».

Το ίδιο επιβεβαιώσαν και κοινοβουλευτικές πηγές, λέγοντας πως ο αρχηγός των «Εργατικών» δεν παραβίασε το πρωτόκολλο επειδή απλά παρέμεινε ευθυτενής.

Kαι η εφημερίδα «Guardian» από την πλευρά της, θέλοντας να βρει απάντηση στο «φλέγον» ερώτημα, ανέτρεξε σε παρελθούσες παρόμοιες εκδηλώσεις για να διαλευκάνει την υπόθεση. Φαίνεται πως ούτε ο Ντέιβιντ Κάμερον στις δύο εναρκτήριες ομιλίες της Βασίλισσας; το 2015 και το 2016 δεν υποκλίθηκε μπροστά στη Βασίλισσα. Το ίδιο φαίνεται να κάνει και τότε ο Τζέρεμι Κόρμπιν που περπατά στα αριστερά του.

Από την άλλη, η Μέι δεν είναι η πρώτη που ακολουθεί το δρόμο της υπόκλισης. Ο Γκόρντον Μπράουν το 2009 υποκλίθηκε και μάλιστα δις μπροστά στην Βασίλισσα Ελισάβετ πριν εκείνη απευθυνθεί στους βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου.