Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ δήλωσε ο Ερντογάν

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

 Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ δήλωσε ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι εδώ παίζεται ένα διαφορετικό παιχνίδι. 

Σε δηλώσεις του προς τους Τούρκους Πρέσβεις στα γραφεία του ΑΚΡ στην Άγκυρα έπειτα από το ιφτάρ (το πρώτο γεύμα μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν βρίσκει σωστές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κατάρ. “Δεν οφελεί καμιά χώρα στην περιοχή μας τέτοιο επεισόδιο σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αλληλεγγύη και συνεργασία. Ο πιο σωστός δρόμος είναι οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα μέσω διαλόγου”, ανέφερε. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι επιδοκιμάζουν την ψυχραιμη και εποικοδομητική στάση του Κατάρ, προσθέτοντας ότι “δεν θα συμβάλει στη λύση κανενός προβλήματος η απομόνωση του Κατάρ το οποίο γνωρίζουμε ότι δίνει αγώνα κατά της τρομοκρατίας”. Όπως είπε θα συνεχίσουν να ενισχύουν τι σχέσιες τους με το Κατάρ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι τους αναλογει για την επίλυση των προβλημάτων του Κατάρ με τις άλλες χώρες και πως σε αυτό το πλαίσιο ήδη ξεκίνησε διάφορες επαφές  από χθες. Σήμερα όπως είπε θα μιλήσει με τον Γάλλο Πρόεδρο, τον Πρόεδρο της Ινδονησίας, τον βασιλιά του Μπαχρέιν, τον βασιλιά της Ιορδανίας, τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να αρθούν όλες οι κυρώσεις εναντίον του Κατάρ επειδή όπως είπε βλέπει ως πολύ βαριά κατηγορία τον χαρακτηρισμό του Κατάρ ως ύποπτο τρομοκρατίας. “Τους γνωρίζω καλά για 15 χρόνια. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα ήμουν ο πρώτος που θα ήμουν απέναντί τους”, ανέφερε.

“Εδω παίζεται ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι είναι πίσω από αυτό το παιχνίδι”, είπε.

Για τις ΗΠΑ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πολύ σύντομα θα καταλάβουν πόσο μεγάλο είναι το λάθος τους. Όπως είπε η αποστολή όπλων στο ΡΚΚ από τις ΗΠΑ για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος πού σύντομα θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής. 

 

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top