Την τελευταία στιγμή σώθηκε ο Έλληνας που μαχαίρωσαν τζιχαντιστές στο Λονδίνο

Ο νεαρός Αντώνης Φίλης, ο Έλληνας τραυματίας που μαχαιρώθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, έχει μόνο μια επιθυμία. Να συναντήσει ξανά τον άνθρωπο που τον βοήθησε την κρίσιμη στιγμή, και στον οποίο οφείλει τη ζωή του, ώστε να μπορέσει να τον ευχαριστήσει.

«Έπεσε με τα μούτρα επάνω του, του σταμάτησε την αιμορραγία, στο συκώτι, στο κεφάλι. Και ψάχνει αυτόν για να τον ευχαριστήσει», λέει ο πατέρας του Έλληνα τραυματία, Γιώργος Φίλης.

Όταν μαχαιρώθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση, μπήκε σε παμπ για να σωθεί.

«Δεν θυμάται και πολλά πράγματα, απλώς είδε μια φιγούρα που ερχόταν με ένα μαχαίρι κατά πάνω του. Έβαλε ο Θεός το χέρι Του και αυτός λίγο το δικό του και γλίτωσε με πιο ελαφρά τραύματα», προσθέτει ο κύριος Φίλης.

Μιλάει με τους γονείς του στο τηλέφωνο συνεχώς και τους λέει πως είναι καλά.

Οι γονείς του που μένουν στη Λαμία, όταν έβλεπαν το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο, δεν ήξεραν ακόμη ότι ήταν ο γιος τους ο αιμόφυρτος νεαρός στο πάτωμα. 

«Ήταν τραυματισμένος, ήταν πεσμένος κάτω με τα αίματα. Εγώ τον είδα στο αυτό… (διαδίκτυο) αλλά δεν κατάλαβα ότι ήταν αυτός. Και σήκωσε λέει το ματωμένο τηλέφωνο και πήρε τηλέφωνο στην κοπελιά του», προσθέτει ο κύριος Φίλης.

Ενημερώθηκαν από την σύντροφο του γιου τους για την επίθεση που δέχθηκε το μοναχοπαίδι τους.

Ο Αντόνιο βγήκε από την εντατική και παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Ο 35χρονος εργάζεται στο Λονδίνο ως γεωπόνος - τεχνολόγος τροφίμων σε εταιρία, από το 2011. Εδώ δεν μπορούσε να βρει δουλειά και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει.

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ

Η ξανθιά κοπέλα, με καταγωγή από την Αυστραλία, δούλευε στο Λονδίνο ως νηπιαγωγός. Είναι ένα από τα 7 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. Η θεία της ξεσπά σε λυγμούς.

Ο Τζέιμς βρέθηκε νεκρός σε μία παμπ στο Μπόροου Μάρκετ. Η αδερφή του προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

«Παρόλο που ο πόνος μας δεν θα σταματήσει ποτέ  είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε τη ζωή μας στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτούς που θέλουν να μας καταστρέψουν».

Έχασαν μέσα σε μια στιγμή τους δικούς τους ανθρώπους. Τώρα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top