Συνελήφθη 23χρονος για την επίθεση στο Manchester Arena

Ο δράστης πέθανε στο σημείο του μακελειού, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές-Πρώτη ανάρτηση: 23-05-2017 14:02

Συνελήφθη 23χρονος για την επίθεση στο Manchester Arena

Ένας 23χρονος συνελήφθη για την επίθεση στο Manchester Arena, σύμφωνα με τις αρχές. Η σύλληψη έγινε στο νότιο Μανστεστερ.

Η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω της 23 νεκρούς και 59 τραυματίες.

Πολλοί από τον πανικό τους ποδοπατήθηκαν ενώ ήταν σε εξέλιξη συναυλία της  Αριάνα Γκράντε.

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές αρχές νωρίτερα είχαν αναφέρει πως ο δράστης πέθανε στο σημείο του μακελειού.

 

Tην ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε σήμερα για την πιο σκληρή τρομοκρατική επίθεση στη βόρεια Αγγλία κάνοντας λόγο για μια πράξη που ξεχωρίζει για τη δειλία της. Προϊδέασε δε για αύξηση του αριθμού των θυμάτων αφού, όπως είπε, αρκετοί από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται.

Όπως είπε ο τρομοκράτης ήθελε να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες γι' αυτό πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στην έξοδο του Manchester Arena. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όπως και η αστυνομία, να υπάρχει δίκτυο υποστήριξης του τρομοκράτη.  Επιβεβαίωσε, επίσης, την πληροφορία ότι οι βρετανικές αρχές πιστεύουν πως γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη «αλλά αυτή τη στιγμή δεν την αποκαλύπτουν».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη στάση των κατοίκων του Μάντσεστερ, των γιατρών και των νοσηλευτών. «Θα υπάρξουν δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Ας θυμόμαστε αυτούς που σκοτώθηκαν και ας σκεφτόμαστε αυτούς που βοήθησαν. Ο τρόπος ζωής μας θα επικρατήσει», κατέληξε η Τερέζα Μέι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top