Η στιγμή που ο Ράμα ενημερώνεται on air για το ΧΑΟΣ στα Σκόπια

Σε επιφυλακή ο σερβικός στρατός

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ενημερώνεται στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής για τα επεισόδια στα Σκόπια και τον τραυματισμό Αλβανών βουλευτών. "Αυτό που θέλω να πω με ειλικρίνεια και επιμονή είναι οι Αλβανοί στην Μακεδονία  να παραμείνουν ήρεμοι και να μην υποκύψουν σε προκλήσεις", είπε .

Ο νέος πρόεδρος της βουλής των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, είναι Αλβανός, στενός συνεργάτης του Ράμα και οραματιστής της Μεγάλης Αλβανίας. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης UCK και πρωταγωνιστής του πολέμου του 1998 μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων.

Πριν από λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από εκπαίδευση των παραστρατιωτικών uck στα σύνορα του Κοσόβου με τη Σερβία.

Ο εθνικιστικός αλβανικός Τύπος πανηγυρίζει. Το Κοινοβούλιο της Μακεδονίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του  θα μιλήσει αλβανικά, αφού εξέλεξε για πρόεδρο τον πρώην διοικητή του UCK,Ταλάτ Τζαφέρι. Νέα νίκη θα έρθει για τον αλβανικό λαό στη Μακεδονία! Με την ηγεσία της Αλβανών στη Μακεδονία η υποστήριξη του οράματος θα πάρει το δρόμο της, αναφέρει τo infoshqip.

Η εφημερίδα Bota Shop πάντως προειδοποιεί τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στα Σκόπια, γράφοντας: Μη βγείτε από τα σπίτια σας.

ΦΟΒΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Φόβος επικρατεί και στη Σερβία. Ο στρατός είναι σε ετοιμότητα, ώστε να βγει στους δρόμους σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στο νότιο μέρος της χώρας. Μιλώντας στη σερβική πόλη Λέσκοβατς ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Βούτσιτς, φωτογράφισε τον Ερντογάν ως υποκινητή της αναταραχής στην περιοχή.

Ο Ερντογάν και η Αλβανία ετοιμάζονται να πάρουν Σκόπια και Κουμάνοβο, ήταν το σημερινό πρωτοσέλιδο της σερβικής εφημερίδας Informer.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top