ΣΕΙΣΜΟΣ στον κόσμο της μόδας! Η Louis Vuitton εξαγοράζει τον Dior-Πάνω από 12 δισ. ευρώ το SUPER DEAL

Η κίνηση ματ του Αρνό που προκάλεσε χαμό στις αγορές-Πρώτη ανάρτηση: 25-04-2017 14:30

Η εξαγορά της δεκαετίας οδεύει προς ολοκλήρωση. Ο οίκος Christian Dior θα περάσει πλέον εξ ολοκλήρου στον όμιλο Louis Vuitton, που θα κοστίσει τουλάχιστον 12,1 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μόνο η εξαγορά του εμπορικού σήματος της Dior θα στοιχίσει στη Louis Vuitton 6,5 δισ. ευρώ!

Το μεγάλο αφεντικό του γαλλικού ομίλου, Μπερνάρ Αρνό ανακοίνωσε το μεγάλο deal σήμερα, τονίζοντας ότι η συμφωνία αυτή έρχεται για να απλοποιήσει τη σχέση των δύο οίκων, εξαγοράζοντας τα ποσοστά των μετοχών μειοψηφίας.

 Στόχος είναι να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ενδυμάτων και δερμάτινων ειδών. Όπως έγινε γνωστό η Louis Vuitton θα προσφέρει 172 ευρώ σε μετρητά και 0,192 μετοχές στην Hermes, στην οποία ο Αρνό έχει ήδη ποσοστό για να αγοράσει τις μετοχές του Christian Dior που δεν κατέχει ήδη.

Ο όμιλος Vuitton θα εξαγοράσει ακόμα το εμπορικό σήμα ενδυμάτων Christian Dior, έναντι 6,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου η αρχική προσφορά για την Christian Dior σε μετρητά και μετοχές της Hermes θα ακολουθηθεί από μια δεύτερη προσφορά, αποτιμώντας κάθε μετοχή της Dior στα 260 ευρώ.

Η Louis Vuitton κατέληξε τέλος ότι η συνολική συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή εντός του πρώτου 12μηνου από την ολοκλήρωσή της με τη συναλλαγή να αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.