ΚΑΤΑ της Ευρώπης ο Ερντογάν - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ κατά του ΝΑΙ στην Κωνσταντινούπολη

Ο διχασμός στην Τουρκία συνεχίζεται

Πολλές είναι οι ομιλίες του Ερντογάν σε ολόκληρη την Τουρκία.

Η τελευταία ομιλία του «Σουλτάνου» ήταν λίγα λεπτά πριν τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) έξω από το «παλάτι» του, στην οποία χρησιμοποίησε ακριβώς το ίδιο φρασεολόγιο με τις προηγούμενες.

Εξαπέλυσε, επιπλέον, τις ίδιες ακριβώς επιθέσεις προς την Ευρώπη, αλλά και προς την αντιπολίτευση.

Τόνισε στην ομιλία του ότι το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και έχει λήξει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στη θανατική ποινή. Είπε, μάλιστα, ότι αν έρθει από τη βουλή η σχετική απόφαση, θα συζητήσει το θέμα τόσο με τον Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ όσο και με τον Μπαχτσελί, τον ηγέτη των εθνικιστών, και, τελικά, θα την εγκρίνει.

Παρά τις όποιες αντιδράσεις της Δύσης, ο Ερντογάν επιμένει στην άποψή του αυτή. Είναι σαφές, φυσικά, ότι αν επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία, θα σταματήσει κάθε διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ.

Στο Μπεσίχτας της Κωνσταντινούπολης και στη Χαλκηδόνα, την ασιατική πλευρά της Πόλης, οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν, χωρίς να υπάρχει αστυνομική παρουσία. Θεωρούν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, ενώ η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θέλει να καταμετρηθούν ξανά 2,5 εκ. ψήφοι, καθώς πολλά ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν, χωρίς να έχουν τη νόμιμη σφραγίδα. Το γεγονός αυτό έχει εγείρει αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και από τους διεθνείς παρατηρητές, που μιλούν για «άνισο αγώνα».