ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ από τα τουρκικά μέσα: Δάκτυλος των ΗΠΑ πίσω από το πραξικόπημα

Οι ΗΠΑ συνέλαβαν Τούρκο τραπεζίτη

Ένα μόλις 24ωρο πριν συναντηθεί ο Αμερικανός υπεξ  Ρεξ Τίλερσον με τον  Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι προχωρούν σε μία αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα υπήρχε δάκτυλος των ΗΠΑ πίσω από το αποτυχημένο  πραξικόπημα . 

Το αμερικανικό προξενείο στην Κων/πολη τηλεφώνησε σε έναν  από τους βασικούς στασιαστές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο της αντίστοιχης δίκης.

«Ο Αντίλ Οκσούζ που είναι γνωστός ως ο 'ιμάμης' δέχτηκε ένα κρίσιμο τηλεφώνημα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έξι μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 21 Ιουλίου στις 10.22 από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη»

Ο Οκσούζ είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ στις 11 Ιουλίου, 4 μέρες πριν το πραξικόπημα  .  Επέστρεψε στην Τουρκία  δύο μέρες πριν το πραξικόπημα . Έκτοτε καταζητείται.

ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου ΗΠΑ -Τουρκίας , οι Αμερικάνοι συνέλαβαν έναν έμπιστο του Ερντογάν  με το που πάτησε το πόδι του στην Νέα Υόρκη . Πρόκειται για τον Μεχμέτ Χακάν Ατίλα,   αντιπρόεδρο της μεγαλύτερης τουρκικής κρατικής τράπεζας, Halkbank.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Τούρκος τραπεζίτης θα δικαστεί με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για παραβίαση των κυρώσεων στο Ιράν και 30 χρόνων για πλαστογραφία εγγράφων.