«Χαστούκι» στον Τραμπ από δικαστή: Αναστέλλει την απέλαση όσων έφτασαν με έγκυρη βίζα στις ΗΠΑ

Χάος στα αεροδρόμια με όσους ταξίδευαν και συνελήφθησαν μόλις επέστρεψαν!

Κατεπείγουσα εντολή προσωρινής αναστολής της  δυνατότητας των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έφτασαν σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε η δικαστής Αν  Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Αντικείμενο της απόφασης είναι το διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο αναστέλλεται  το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων και απαγορεύεται  η είσοδος στη χώρα σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Το διάταγμα προκάλεσε χαοτικές καταστάσεις στα αεροδρόμια,  ενώ σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών  η δικαστική εντολή επηρεάζει 100-200 ανθρώπους οι οποίοι συνελήφθησαν σε αυτά μόλις έφθασαν στις ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε επανέλεγχο θα υποβάλλονται οι κάτοχοι πράσινης κάρτα (η οποία τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και τους παρέχει το δικαίωμα να εργασθούν)  οι οποίοι  βρίσκονται σε ταξίδι στο εξωτερικό,  πριν τους επιτραπεί να επιστρέψουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του  Λευκού Οίκου!

Η αμερικανική προεδρία  διευκρίνισε οι κάτοχοι πράσινης κάρτας που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα,  πρέπει να επισκεφθούν κάποια αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο και να υποβληθούν σε επιπρόσθετο έλεγχο.