Φωτογραφία του Μπους του πρεσβύτερου μέσα από το νοσοκομείο-Δίπλα η γυναίκα του

Με πνευμονία νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Χιούστον από το περασμένο Σάββατο με πνευμονία! 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας, ο πρώην πρόεδρος δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά και γι’ αυτό μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γιατρών, η κατάσταση του  92χρονου Μπους κρίνεται σταθερή  και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. 

Η γυναίκα του 92χρονου πρώην προέδρου Μπάρμπαρα Μπους διεκομίσθη επίσης στο ίδιο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους έπειτα από συμπτώματα κόπωσης και βήχα που παρουσίασε.

Ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου, κύριος Τζιμ Μακγκράθ, ανέβασε μάλιστα στο twitter μια φωτογραφία του ζεύγους μέσα από το νοσοκομείο.

«Ο κύριος και η κυρία Μπους ευχαριστούν τους Αμερικανούς και τους φίλους από όλο τον κόσμο για τις προσευχές και τις θερμές ευχές τους», έγραψε ο κύριος Τζιμ Μακγκράθ την Δευτέρα.

Ο γηραιότερος εν ζωή πρόεδρος των ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και νοσηλεύτηκε δύο φορές το 2014: τη μία για επτά εβδομάδες, πάλι με πνευμονία και την άλλη για αναπνευστικά προβλήματα.

Από τότε που πέρασε τα 90, οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν περιοριστεί.