Κένυα: Αποχή από το...σεξ για να πάνε να ψηφίσουν!

Μοντέρνα Λυσιστράτη στην Κένυα από τις γυναίκες για να ψηφίσουν οι άνδρες τους

Η Μίσι Μπόκο, η εκπρόσωπος των γυναικών στην πόλη Μομπάσα της Κένυας, υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εγγραφούν οι άντρες τους στους εκλογικούς καταλόγους είναι να τους στερήσουν… το σεξ.

Η Κενυάτισσα πολιτικός εξήγησε ότι για να αποφασίσουν οι άνδρες να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές στην Κένυα, πρέπει να έχουν ένα ισχυρό κίνητρο. «Γυναίκες, αυτή είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε» είπε χαρακτηριστικά η Μπόκο και συνέχισε: «Είναι το καλύτερο. Αρνηθείτε τους το σεξ μέχρι να σας δείξουν τα εκλογικά τους δελτία».  

Η Μπόκο είπε ότι το σεξ είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο και το μόνο που μπορεί να παρακινήσει τους άνδρες να ψηφίσουν στις εκλογές του Αυγούστου. 

Ο δικός της σύζυγος, βέβαια, κατά τα λεγόμενά της, δεν θα επηρεαστεί από το μποϋκοτάζ, καθώς έχει ήδη αποκτήσει εκλογικό δελτίο.

«Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκλεγούν αν συνασπιστούν και εγγραφούν μαζικά οι υποστηρικτές τους» δήλωσε η Μπόκο, ενισχύωντας τα επιχειρήματά της. 

Η εγγραφή ολοκληρώνεται στις 17 Φεβρουαρίου.

Στην Κένυα, η μοντέρνα… Λυσιστράτη είναι συνηθισμένο φαινόμενο: Το 2009, ακτιβίστριες έκαναν αποχή επί μια εβδομάδα προκειμένου ο τότε Πρόεδρος Μουάι Κιμπάκι και ο Πρωθυπουργός Ράιλα Οντίνγκα να συμφιλιωθούν.