Κλώτσησε πρόσφυγες και τιμωρήθηκε με 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

Παγκόσμια οργή προκάλεσε η εικονολήπτρια που κλώτσησε πρόσφυγες στην Ουγγαρία

H εικονολήπτρια από την Ουγγαρία, Πέτρα Λάζλο, που κλώτσησε πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας της με τη Σερβία τον Σεπτέμβριο του 2015, προκαλώντας παγκόσμια οργή, τιμωρήθηκε με 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Η Λάζλο εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μέσω βιντεοσύνδεσης και κλαίγοντας είπε ότι θα ασκήσει έφεση στη δικαστηριακή απόφαση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

 «Όλα τελείωσαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα», είπε η Λάζλο. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ένιωσε πανικό και απειλή, γι’ αυτό αντέδρασε με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο. «Όλοι φώναζαν, ήταν πολύ τρομακτικά», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της μετά το συμβάν και ότι αποτελεί στόχο «μιας εκστρατείας μίσους».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε αναλυτικά το βίντεο στο οποίο η εικονολήπτρια κλωτσάει δυο πρόσφυγες, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, την ώρα που τρέχουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, έβαλε τρικλοποδιά σε έναν 52χρονο Σύρο πρόσφυγα που κρατούσε στην αγκαλιά του τον γιο του.

Ο δικαστής δήλωσε ότι η κίνηση της Λάζλο «είναι αντίθετη με τους κοινωνικούς κανόνες», υπογραμμίζοντας ότι η δικογραφία δεν φανερώνει νόμιμη άμυνα.

Θυμίζουμε ότι μετά το περιστατικό, η Λάζλο απείλησε ότι θα μήνυε έναν πρόσφυγα που ισχυρίστηκε ότι του έβαλε τρικλοποδιά η εικονολήπτρια κι ότι σε ρώσικη εφημερίδα το 2015 δήλωσε ότι σκοπεύει να μετακομίσει στη Ρωσία αφού τελειώσει η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν αισθάνεται πια ασφαλής στη χώρα της.