ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Σε τζαμί στο Βερολίνο ο Τυνήσιος λίγο μετά το μακελειό

Επιδρομή της αστυνομίας στο τέμενος

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα φέρνει στο φως η εφημερίδα Bild που δείχνουν τον Τυνήσιο, Ανίς Άμρι, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο να βγαίνει από τζαμί  λίγε ώρες μετά το μακελειό.

Στις φωτογραφίες, ο Τυνήσιος καταζητούμενος διακρίνεται να βγαίνει από τέμενος που βρίσκεται στη συνοικία Μοαμπίτ του Βερολίνου λίγο μετά την επίθεση.

Φωτογραφίες από προηγούμενες επισκέψεις του στο συγκεκριμένο τζαμί υπάρχουν ακόμα από το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου και από το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου. Μάλιστα η αστυνομία πραγματοποίησε χθες το βράδυ έφοδο στο συγκεκριμένο τζαμί και προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Η Daily Mail σημειώνει ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, φορούσε μουσουλμανική φορεσιά και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς με βρισιές και επιθέσεις, τόσο εναντίον τους, όσο και εναντίον των δημοσιογράφων που κατέγραφαν την επιχείρηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι το συγκεκριμένο τέμενος είχε χαρακτηριστεί «τζαμί του Ισλαμικού Κράτους» και αν και αυτό ήταν γνωστό στις αρχές, δεν το είχαν κλείσει.

Όσον αφορά στον Άμρι, θεωρούν ότι κρύβεται ακόμα στο Βερολίνο ή στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, όμως εξετάζουν και τη μαρτυρία ενός Δανού που είπε ότι τον είδε στο Άαλμποργκ της Δανίας.

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά δήλωσε ότι είδε τον Τυνήσιο ή κάποιον που του έμοιαζε, να τρέχει με τραύματα στο πρόσωπο, ενώ φαίνεται πως η γερμανική αστυνομία από τα στοιχεία που έχει συλλέξει πιστεύει πως αυτός είναι τελικά ο δράστης του μακελειού στο Βερολίνου.