Αυστηρό τελεσίγραφο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Δώστε μας τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

«Υποστηρικτές» του Γκιουλέν συνελήφθησαν ενώ σχεδίαζαν να διαφύγουν στην Ελλάδα

Αυστηρό τελεσίγραφο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Δώστε μας τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

​Την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Θέλουμε την άμεση έκδοση αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία», δήλωσε στο σταθμό TRT ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τους «οκτώ» για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah μεταδίδει ότι την Τρίτη, η αστυνομία συνέλαβε οκτώ «υποστηρικτές» του Γκιουλέν, που σχεδίαζαν να διαφύγουν στην Ελλάδα. «Αστυνομικοί ερεύνησαν τα σπίτια των υπόπτων μόλις έλαβαν εισαγγελικό ένταλμα», γράφει το σχετικό δημοσίευμα, που παράλληλα αναφέρεται την υπόθεση των οκτώ αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί βαρύνονται στην Ελλάδα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο. Οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση των στρατιωτών, κατηγορώντας τους ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Οι ίδιοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες.

Δείτε επίσης:

Απόφαση-ΚΟΛΑΦΟΣ για τους Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα

Η πρώτη ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ για τη μη έκδοση των Τούρκων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top