7χρονη από τη Συρία ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ-Περιγράφει τον ΕΦΙΑΛΤΗ του ΠΟΛΕΜΟΥ μέσω Twitter

Aναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της

​Μια μικρή Σύρια, η Μπάνα αλ Άμπεντ, που έχει γίνει γνωστή στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μέσω των μηνυμάτων της στο Twitter με τα οποία περιγράφει τη ζωή της στο ανατολικό Χαλέπι, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της καθώς πλησιάζει ο συριακός στρατός και «είναι καλά», δήλωσε σήμερα ο πατέρας της.

«Το σπίτι μας υπέστη ζημιές από έναν βομβαρδισμό» τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο Γάσαν αλ Άμπεντ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το AFP.

«Επιπλέον ο στρατός έχει πλησιάσει πολύ στη συνοικία μας. Φύγαμε προς μια άλλη (συνοικία) του ανατολικού Χαλεπιού και η οικογένειά μας είναι καλά», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «η σύνδεση στο Διαδίκτυο δεν είναι πολύ καλή».

Με τη βοήθεια της μητέρας της Φατίμα, η 7χρονη Μπάνα ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου να γράφει στο Twitter στα αγγλικά για τη ζωή της στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο προσπαθεί να ανακαταλάβει από τους αντάρτες ο συριακός στρατός.

Μέσω του λογαριασμού της @AlabedBana, τον οποίο παρακολουθούν 211.000 ��ρήστες, η μητέρα της είχε προκαλέσει ανησυχία γράφοντας την Κυριακή το βράδυ: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο στρατός θα μας συλλάβει τώρα. Θα ξαναϊδωθούμε κάποια στιγμή. Εις το επανιδείν, Φατίμα».

φξγφηξη.jpg
Ο λογαριασμός της Μπάνα έμεινε ανενεργός για 24 ώρες προκαλώντας την ανησυχία των ακολούθων της στο Twitter, εν�� ξεκίνησε και το hashtag #WhereIsBana (Πού είναι η Μπάνα).

Χθες το βράδυ η μητέρα της επανεμφανίστηκε με ένα tweet στο οποίο έγραφε: «Δεχθήκαμε επίθεση. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, κάθε λεπτό ο θάνατος παραμονεύει. Προσευχηθείτε για εμάς. Εις το επανιδείν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top